Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Lekar iz "Decedre" napao snimatelja RTS-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

11. 02. 2009.

Izvor: Pres

Lekar iz "Decedre" napao snimatelja RTS-a


BEOGRAD - Doktor Slavko Tomić, prvooptuženi na suđenju lekarima klinike „Decedra“, optuženima za nesavesno lečenje Jelice Radović (19), koja je preminula posle rutinske operacije čukljeva, napao je juče kamermana RTS-a Tomislava Magočija.

Tomić je, pred početak suđenja, koje je ubrzo nakon toga odloženo, snimatelja u više navrata opsovao i pretio mu batinama! Incident se dogodio pred ulazak u sudnicu Trećeg opštinskog suda. Dok su novinari čekali da počne suđenje, odjednom je ispred sudnice 26 počelo komešanje, u kom je dr Tomić, crven u licu, počeo da viče i preti snimatelju Javnog servisa, unevši mu se u lice.

- Ja sam doktor Slavko Tomić, j...ću ti majku ako me budeš snimao, jesi razumeo, j...ću ti majku, samo probaj, j...ću ti majku... - vikao je Tomić, koji je odmah potom ušao u sudnicu. Međutim, umesto očekivanog otvaranja procesa, sudija Dragan Milošević pomerio je početak suđenja za 12. mart zbog odluke da proces spoji sa suđenjem Miodragu Stojanoviću, drugooptuženom lekaru, koji je doskora bio u bekstvu i protiv koga je postupak bio razdvojen.

- Stojanović je 4. februara doputovao sa Malte, gde je radio kao lekar, jer u Srbiji nije mogao da nađe posao. On se sutradan javio Odeljenju za potrage MUP-a Srbije, pa je doveden u sud. Njemu je 5. februara uručena optužnica, na koju ima pravo da izjavi prigovor, i pošto ona stupi na pravnu snagu, postupak će biti spojen i suđenje će moći da počne - objasnio je sudija, i dodao da sud smatra da Stojanović može da se brani sa slobode i da nije neophodno da mu se oduzme pasoš.

Inače, optuženi Tomić juče je izjavio da će se braniti sam i da je otkazao punomoćje braniocu zbog razlika u koncepciji odbrane. Osim njega i Stojanovića, za nesavesno lečenje, za koje je zaprećena kazna zatvora do osam godina zatvora, optuženi su i anesteziolog Olivera Jeremić i vlasnica „Decedre“ Svetlana Sremčević.

Jelica Radović operisana je 5. septembra 2006. godine. Dan posle operacije roditelji su primetili da je Jelici loše i insistirali su da lekari provere o čemu se radi. Tek 8. septembra Jelica je prebačena u Urgentni centar, gde je utvrđeno da je u kritičnom stanju jer je dobila sepsu. Umrla je sledećeg dana.

M. D.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi