Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Sajber revolucija protiv TV nameta
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

19. 01. 2012.

Izvor: Danas

Sajber revolucija protiv TV nameta

Subotica - Internetom kruži „jeretički“ poziv građanima ove zemlje na građansku neposlušnost.

U njemu se građani nagovaraju da narednih dana od poštara ne primaju nikakve koverte koje je poslao sud, jer se u njima nalazi tužba za neplaćanje TV pretplate.

„Ta potraživanja su zastarela ali i nezakonita, i zato ne nasedajte na tu prevaru, jer ako primite kovertu, ušli ste sa njima u postupak prinudne naplate“, stoji u ovom cirkularnom pismu, koje podseća na obrnuti „lanac svetog Antuna“, jer onaj ko primi poštu ostaje bez para.

RTS je, inače, pokrenuo 390 tužbi zbog neplaćanja TV pretplate. O istoj temi govorio je i predsednik Mađarskog građanskog saveza Laslo Rac Sabo na konferenciji za štampu u Senti, na kojoj je izneo podatak da 55 odsto građana Vojvodine plaća TV pretplatu preko računa za struju, dok u centralnoj Srbiji tu obavezu poštuje manje od 20 odsto građana.

Zato ova stranke zahteva da Skupština Srbije promeni zakonsku obavezu plaćanja TV pretplate. A povodom toga Mađarski građanski savez se obratio i Ustavnom sudu Srbije za procenu ustavnosti propisane obaveze o TV pretplati, ali nije dobio odgovor.

- Neplatišama su do sada poslate samo opomene, ali sada se dugovi pokušavaju naplatiti sudskim putem, tako da se stavljaju i hipoteke na nekretnine - napomenuo je Laslo Rac Sabo, poručivši građanima da protiv ovakvih sudskih rešenja treba da ulože žalbe, jer će se u protivnom smatrati da su se pomirili sa sudskom odlukom.

Ova stranke je takođe najavila da će se boriti za ukidanje TV pretplate, a ako to ne bude uspela da reši u zemlji, uslediće i obraćanje Briselu i Strazburu.

V. Laloš

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi