Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Upravni odbor se izvinjava za RTS iz devedesetih godina
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

24. 05. 2011.

Izvor: Politika

Upravni odbor se izvinjava za RTS iz devedesetih godina

Upravni odbor Radio-televizije u jučerašnjem saopštenju uputio je izvinjenje građanima Srbije i susednih država koji su devedesetih godina prošlog veka u programu te medijske kuće bili „predmet uvreda, kleveta i sadržaja koji bi odgovarali današnjem pravnom određenju govora mržnje”.

UO RTS je saopštio da je na svojoj prvoj sednici u sredu donoseći odluku da se obrati javnosti s programskim načelima i vrednostima koje će zastupati tokom petogodišnjeg mandata, osetio i „potrebu da se odredi prema društvenoj i političkoj ulozi” te kuće tokom devedesetih godina.

UO RTS je konstatovao „sa žaljenjem, da je program Radio-televizije Beograd i RTS-a bio gotovo neprestano i grubo zloupotrebljavan tokom devedesetih u svrhu diskreditovanja opozicije i njenih vodećih ličnosti, kao deo propagande tadašnjeg nedemokratskog režima”.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi