Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Evropski izdavači traže ukidanje PDV na novine
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

24. 05. 2011.

Izvor: Blic

Evropski izdavači traže ukidanje PDV na novine

Srpska Asocijacija medija jednoglasno je primljena u društvo evropskih nacionalnih asocijacija novinskih izdavača.

Čestitajući na prijemu, Ivar Ruzdal, predsednik evropske asocijacije (ENPA), izrazio je uverenje da će “srpska Asocijacija medija biti aktivan član organizacije koja u evropskim okvirima nastoji da obezbedi što bolje uslove za rad novinskih izdavača i da na adekvatan i efikasan način zastupa njihove interese”.

Do prijema Srbije u članstvo EU Asocijacija će imati status člana posmatrača, sa mogućnošću aktivnog učešća u radu ENPA. Inače, glavna tema ovogodišnjeg zasedanja generalne skupštine ENPA bila je posvećena raspravi o oporezivanju izdavača.

Zaključak je da su u većem broju evropskih zemalja ove stope i dalje neprihvatljivo visoke, pa je tim povodom usvojeno saopštenje koje će biti upućeno nadležnim komitetima Evropske komisije.

U saopštenju se konstatuje da je neophodno u što kraćem roku potpuno ukinuti PDV za novinske izdavače ili stopu oporezivanja spustiti na najniže procente. Generalnoj skupštini ENPA prisustvovao je Zoran Papić, izvršni direktor Asocijacije medija u ime upravnog odbora Asocijacije.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi