Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Al Džazira u Srbiji!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

05. 01. 2011.

Izvor: Kurir

Al Džazira u Srbiji!


Program najveće arapske TV od aprila počinje da se emituje u Srbiji preko kabla, a istovremeno se otvaraju dopisništva u Sarajevu, Beogradu, Zagrebu...

Beograd - Rijaliti programima i jeftinim filmovima je odzvonilo! Najveća arapska i jedna od najpoznatijih svetskih TV mreža Al Džazira na proleće stiže u Srbiju, saznaje Kurir. Za početak preko kablovske televizije.

Sada je u toku osnivanje balkanskog dopisništva sa centralom u Sarajevu i redakcijama u Beogradu, Zagrebu, Podgorici, Skoplju i Prištini.

Prema najavama iz Katara, sarajevsko dopisništvo trebalo bi da se otvori 6. aprila i samo se čeka oprema. Kao buduće TV lica najavljene su najveće balkanske televizijske zvezde.

Petar Jeremić, predsednik IO Udruženja novinara Srbije, kaže da je konkurs za novinare i saradnike Al Džazire u Srbiji završen 24. decembra prošle godine:

- U svakom slučaju, konkurencija je dobrodošla, pogotovo što je u poslednjih godinu dana dosta novinara ostalo bez posla. Najboljima dolazak arapske televizije pruža novu šansu da se zaposle, a nadam se da će uspostaviti nove, više standarde u TV produkciji.

Goran Karadžić, zamenik predsednika Republičke radiodifuzne agencije, nije zvanično obavešten da Al Dažira želi da emituje program u Srbiji.

- Ono što sam ja čuo jeste da njihova centrala treba da bude u BiH i da su u pregovorima sa novinarima iz regiona, kao što su Denis Latin i Aleksandar Stanković sa HRT. Što se tiče Srbije, oni mogu da emituju program preko satelita ili putem kablovske. Drugačije ne jer nemaju dozvolu, a konkursa za dozvole uskoro neće ni biti - kaže Karadžić i dodaje da će uskoro i za emitovanje preko kablovske televizije morati da se traži dozvola od RRA.

Antrfile : SBB: Samo preko satelita

U najvećem srpskom kablovskom operateru, kompaniji SBB, ističu da program Al Džazire trenutno mogu da gledaju samo oni koji koriste Total TV.

- Preko Total TV mogu da se emituju svi jer je tu moguće slobodno emitovanje programa preko satelita ili FTA (free to air). Zasad ne prenosimo ovu televiziju na drugi način, a neki konkretniji podaci biće dostupni tek posle praznika - rečeno nam je u ovoj kompaniji.

Latin: Sve je to u magli

Denis Latin, poznati hrvatski voditelj koji je više puta apostrofiran kao buduća zvezda Al Džazire na Balkanu, za Kurir kaže da je to „sve u magli“:

- Nikakvih konkretnih pregovora nije bilo. Čitava koncepcija je još nejasna. Zaista nemam prave informacije.

Ekipa Kurira

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi