Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Sklonjene sramne reklame
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

13. 04. 2012.

Izvor: Kurir

Sklonjene sramne reklame

Kurir ispravio nepravdu



Spomen-ploča Slavku Ćuruviji, osnivaču Dnevnog telegrafa i Evropljanina, koji je ubijen pre 13 godina u centru Beograda, više nije okružena nepriličnim reklamama.

Posle pisanja Kurira vlasnik kozmetičkog salona brže-bolje je skinuo reklamne panoe na kojima se vide žene kako briju noge. Bio je toliko brz da je preduhitrio i inspekciju.Kako je rečeno Kuriru u opštini Stari grad, komunalni inspektori koji su juče ujutru izvršili inspekciju na osnovu našeg obaveštenja na licu mesta nisu zatekli ni reklame ni vlasnika kozmetičkog salona.

- Komunalni inspektor odeljenja za komunalnu inspekciju opštine Stari grad izvršio je inspekciju pasaža u Svetogorskoj 35 i konstatovao u zapisnik da su sporne reklamne ploče sklonjene. Proverom dokumentacije ustanovili smo da za postavljanje tih reklama nije izdata dozvola - rečeno je Kuriru u opštini Stari grad.

Antrfile : Ćuruvija: Tu je krv mog brata


Jovo Ćuruvija, brat pokojnog Slavka Ćuruvije, zadovoljan je što je pisanje Kurira uticalo na to da se ove reklame uklone.

- Ljude koji su postavljali reklame, dok su stasavali, niko nije učio da je žrtva žrtva, da je tu došlo do ubistva, da u tom betonu i dalje stoji krv Slavka Ćuruvije i da nije u redu da se to mesto skrnavi.

U svakom slučaju, najvažnije je da te reklame više nisu tu i da ta spomen-ploča pokazuje bar malo poštovanja prema Slavku - kaže Ćuruvija.

R. K.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi