Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Osnivaču "Kurira" nova krivična prijava
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

08. 03. 2011.

Izvor: Dnevnik

Osnivaču "Kurira" nova krivična prijava

Radisav Rodić tereti se da je s još dvojicom oštetio ćuprijsku "Mladost"




Jagodinska policija uhapsila je direktora preduzeća „Mladost” Ćuprija Gorana Kostića (48) iz Beograda, a istom krivičnom prijavom obuhvaćen je i osnovač lista „Kurir” Radisav Rodić (64), koji je već u pritvoru, saopštilo je juče Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Policija intezivno traga za vlasnikom preduzeća „Mladost” Dragoslavom Jovanović iz Jagodine (60), koji je bekstvu i protiv koga je takođe podneta krivična prijava, dodaje se u saopštenju.

Oni se sumnjiče da su izvršili krivično delo zloupotrebe službenog položaja tako što su finansijskim malverzacijama oštetili preduzeće „Mladost” za oko 174 miliona dinara. Rodiću, koji je vlasnik firmi „ABC-kompani”, „Grading”, „Pekon”, „Ronako sistem” pred Višim sudom u Beogradu, zajedno sa saradnikom Vekomirom Jeknićem, sudi se zbog optužbi da su podigli kredit od Komercijalne banke od 22 miliona dinara, a koji, po navodima Tužilaštva, nisu vratili. Kostić, Rodić i Jovanović terete se da su tokom 2008. godine upotrebili antedatirane ugovore o ustupanju potraživanja „Mladosti” Ćuprija od robne kuće „Beograd” u stečaju od 42 miliona dinara, te da su ga, u trenutku kada je njegova naplata bila izvesna, ustupili firmi „ABC-kompani” za 40 odsto od nominalne vrednosti.

Potom je „ABC-kompani” na ime nastalog duga firmi „Mladost” isporučio neispravne i neupotrebljive mašine za štampu, čija je realna vrednost bila upola manja pa mu je tako naneta šteta u iznosu većem od 32 miliona dinara, navodi policija.

U saopštenju se dodaje da je Kostić tokom juna 2009, kao direktor AD „Mladost” iz Ćuprije (u vreme izvršenja krivičnog dela sa sedištem u Beogradu) i privrednog društva „Mladost graf” iz Beograda, radi sticanja udela u „Mladost grafu” preneo trećinu nepokretne imovine AD „Mladost”, pri čemu je prethodno umanjio procenu njene vrednosti za polovinu.

Na taj način, privrednom društvu „Mladost’’ naneta je šteta od ukupno 142 miliona, a privrednim društvima „ABC-kompani” i „Mladost graf” iz Beograda pribavljena protivpravna korist od ukupno 100 miliona dinara.

Postupak će voditi Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi