Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Uspeh RTV na festivalu u Rusiji
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

17. 11. 2010.

Izvor: RTV

Uspeh RTV na festivalu u Rusiji

„Zlatni vitez” Goranu Vukčeviću




Novi Sad – Na 14. festivalu televizijskih kuća Podmoskovlja, “Bratine 2010”, koji se od 10. do 14. novembra održao u ruskom gradu Puškinu, nadomak Moskve, Radio-televizija Vojvodine osvojila je specijalnu nagradu za selekciju emisija dokumentarnog programa.

Naša kuća se u takmičarskom delu predstavila sa desetak naslova, među kojima su posebnu pažnju publike i žirija privukli dokumentarci “Invalidska kolica”, “Starac u 26.”, “Tiho nestajanje”, zatim TV reportaža “Kamenički Robinzon”, kao i emisija “Roja”.

Posebno priznanje, nagradu “Zlatni vitez”, osvojio je reditelj Goran Vukčević, koji se predstavio dokumentarnom emisijom “Pričešće na Atosu- stazama Svetog Save”. U realizaciji ovog značajnog televizijskog ostvarenja svoj doprinos dali su snimatelj Igor Petričević i montažer Pavle Mikić.



U pomenutoj kategoriji Radio- televiziju Vojvodine uspešno su predstavile i emisije “Belutak” Đure Mrđe, “Nevidljiva smena” Branislava Šovljanskog i Ajadi Endrea, kao i “Padanje Rusalki”, koje je potpisala ekipa Redakcije programa na rumunskom jeziku.

Pažnju gledalaca i žirija naša je televizija privukla i na licu mesta snimanom specijalnom reportažom o dvojici mladića iz Srbije koji pohađaju duhovnu akademiju u manastiru Trojice - Sergejeva lavra, najznačajnijem centru ruskog pravoslavlja.

Delegaciju Radio- televizije Vojvodine, koja je na poziv reditelja i jednog od članova žirija, Jovana Markovića, prvi put učestvovala na Festivalu, činili su pomoćnik generalnog direktora RUV- RTV za ljudske resurse Duško Šušak, glavni i odgovorni urednik Televizije Ljubiša Nikolin, urednik Dokumentarnog programa Đura Mrđa i snimatelj Selver Buljubašić.

Takođe, dobro je pomenuti da se na ovogodišnjem Festivalu, pored produkcije iz naše kuće, predstavilo još blizu 50 televizija iz dvadesetak gradova Rusije, Bugarske, Belorusije i Ukrajine.

- Osim što smo osvojili nekoliko značajnih priznanja i nagrada, naša je delegacija tokom Festivala dogovorila neke od modela buduće saradnje sa televizijskim kućama Podmoskovlja - naglasio je Mrđa i dodao kako bi uskoro s tim u vezi trebalo da otpočne i prva razmena televizijskih sadržaja.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi