Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  NUNS napravio onlajn profil Šarića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

24. 08. 2010.

Izvor: Pres

NUNS napravio onlajn profil Šarića

Beograd - Onlajn profil trenutno najtraženijeg kriminalca i begunca Darka Šarića, osumnjičenog za šverc narkotika, koji sadrži mnoštvo informacija o njegovim saradnicima, kompanijama koje je kontrolisao i njegovoj imovini, dostupan je na sajtu www.reportingproject.net, saopštilo je Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Profil su sastavili novinari Centra za istraživačko novinarstvo NUNS-a, a među dokumentima su kompanijski zapisi i bankovni transferi iz kojih se vidi kako su Šarić i saradnici investirali desetine miliona evra iz of-šor zona u Srbiju.

- Na sajtu su dostupni optužnice i presude koje pokazuju kriminalnu prošlost Šarića, saradnika, katastarski izvodi o nepokretnostima, saopštenja tužilaštva, dozvole za oružje, odnosno brojni dokumenti i podaci dragoceni za novinare i medije koji izveštavaju o organizovanom kriminalu - navedeno je u saopštenju NUNS-a.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi