Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Odgovornost za javnu sferu treba da ima struka
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

05. 03. 2015.

Izvor: www.novimagazin.rs

Odgovornost za javnu sferu treba da ima struka

Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac izjavio je danas da za sve što se plasira u javnu sferu odgovornost imaju i vlasnici medija, ali i glavni i odgovorni urednici, odnosno da je sva odgovornost na struci.

 

"Toga svi moramo da budemo svesni. Odovornost za implementaciju zakona raspoređena je na sve učesnike medijske sfere... Vlasnici medija i glavni i odgovorni urednici imaju svoju odgovornost, pa time dolazimo i do samih novinara koji učestvuju na javnoj sceni", rekao je Tasovac na panelu "Uloga medija u reformama" na Kopaonik biznis forumu.   

Međutim, on je poručio i da od "rđavog novinara ne može da se napravi dobitnik Pulicerove nagrade".

"Verujem da će od ključne važnosti biti jačanje samoregularotrnih tela. Voleo bih zapravo da vidim kroz vreme da Savet za štampu ne reguje samo na žalbe već da ima monitoring i da može samoinicijativno da reaguje, jer je poštovanje kodeksa je od ključne važnosti", istakao je Tasovac.      

On je rekao i da Ministarstvo kulture i informisanja uvek aktivno učestvuje u svim javnim raspravama koje se tiču medija.       

"Mislim da samo kroz otvoreni i kritirčki dijalog možemo da učinimo da Srbija postane primer objektivnog izevštavanja i pluralizma", kazao je Tasovac.       

Komentari (1)

ostavi komentar
pet

06.03.

2015.

anonymous [neregistrovani] u 17:22

samo nam je ovaj falio

E samo je on falio na Kopaoniku, kad i ne skija. Dzabe ste krecili.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi