Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Papirom - 100 puta na Mesec
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

15. 11. 2014.

Izvor: Sport

Papirom - 100 puta na Mesec

Štamparija ”Borba” obele­žila je 70 godina od osni­vanja, a na svečanosti su uru­čene plakete za dugogodišnju poslovnu saradnju dnevnim novinama „Večernje novosti”, „Sport” i „Danas”, kao i kompa­niji „Borba”.

Štamparija „Borba” počela je sa radom 25 dana po oslo­bođenju Beograda, 15. novembra 1944. godine i štampala je ve­liki broj značajnih novina i časopisa. 

Rad najstarije, najveće i naju­glednije samostalne grafičke kuće u Srbiji počeo je od dnev­nog lista „Borba”, a danas su to „Večernje novosti”, „Sport”, „Danas” i mnogo drugih časopi­sa i periodičnih izdanja.

Odštampano je za 7 decenija više od 10 milijardi prime­raka novina i časopisa, utro­šeno preko milion tona ro­topapira, odnosno 30 miliona kilometara papira, što je 750 puta obavijen ekvator Zemljine kugle ili više od 100 odlazaka na Mesec.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi