Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Bakić: TV stanice direktno pod kontrolom Vlade
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

10. 10. 2014.

Izvor: Privredni pregled, Beta

Bakić: TV stanice direktno pod kontrolom Vlade

Sociolog i profesor na beogradskom Filozofskom fakultetu Jovo Bakić ocenio je juče da je izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije ka članstvu u Evropskoj uniji mogao da bude oštriji u oblasti medija gde je „stanje blizu katastrofalnog".

„Moglo je da bude i oštrijih formulacija, jer je stanje blizu katastrofalnog. U vreme (Slobodana) Miloševića, gotovo uvek je postojala neka televizijska stanica koja je bila potpuno slobodna. Danas nema takve stanice, a koja ima nacionalnu frekvenciju. Sada su sve direktno pod kontrolom Vlade Srbije", naveo je Bakić za agenciju Beta.

On je istakao da su sve televizijske stanice pod kontrolom, bez obzira da li su u privatnom vlasništvu, jer Vlada Srbije ima uticaj na oglašivače. „Tako da su stanice pretvorene u informativnopropagandne servise vladajuće stranke, odnosno Srpske napredne stranke", dodao je sociolog.

On je kazao da problemi koji su uočeni u izveštaju Evropske komisije realno i postoje, kao što je problem usklađivanja spoljne politike Ukrajine u kome Srbija ima ,/ealne teškoće da se uskladi sa Evropskom unijom".

„Srbija u ovom trenutku mora da brani svoje pravo za opstanak, jer kada bi odmah uskladila svoju politiku, to bi se veoma negativno odrazilo na ionako jadno privredno stanje u zemlji", naveo je profesor Filozofskog fakulteta.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi