Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Hitno rešiti finansiranje RTV-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

09. 08. 2013.

Izvor: Beta

Hitno rešiti finansiranje RTV-a

Savetnik generalnog direktora Radio-televizije Vojvodine (RTV) Siniša Isakov izjavio je danas da je neophodno hitno naći rešenje za finansiranje te medijske kuće, kako bi ona mogla da funkcioniše.

"Javnim servisima je potrebno hitno rešenje za finansiranje, jer u poslednjih godinu dana ugroženo je finansiranje javnih servisa, a posebno RTV-a. Tako da sva rešenja koja nisu hitna, nisu ni od velike pomoći za RTV", rekao je Isakov povodom objavljivanja prednacrta Zakona o javnim servisima.

On je dodao da je RTV u poslednje dve godine uspeo da se popravi i da osvoji poverenje gledalaca a i profesionalaca, koji cene rad pokrajinskog javnog medijskog servisa.

Predsednik Izvršnog odbora Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Nedim Sejdinović ocenio je da je ideja da se javni servisi finansiraju dve godine iz državnog budžeta "korak unazad" u odnosu na pretplatu.

"Napravljen je korak unazad time što se finansiranje javnih servisa vraća na budžet, čime oni prestaju da budu javni servisi i postaju državni servisi. Bez obzira na garancije za nezavisnost rada koje najavljuju iz vlade, dodatno se povećava mogućnost političkog uticaja na rad javnih servisa", rekao je Sejdinović.

Prema njegovim rečima, građani moraju da budu svesni da će oni i ovako i onako plaćati javne servise, da li kroz budžet ili kroz pretplatu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi