Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  SINOS: Miloš Panić izabran među 27 mladih lidera sveta Međunarodne federacije novinara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

05. 07. 2024.

Autor: SINOS Izvor: SINOS

SINOS: Miloš Panić izabran među 27 mladih lidera sveta Međunarodne federacije novinara

Među 27 svetskih lidera u konkurenciji 600.000 novinara iz 140 zemalja, IFJ je izabrala regionalne mlade lidere. Jedan od njih je novinar Radio Beograda Miloš Panić, kao predstavnik Srbije, saopštio je Sindikat novinara Srbije.

Odluka o njegovom imenovanju doneta je prethodne nedelje u Londonu na globalnoj međunarodnoj sednici.

Unija mladih lidera ima za cilj prepoznavanje i rešavanje problema sa kojima se susreću mladi novinari u svim vrstama medija.

Miloš Panić je novinar saradnik u informativnoj redakciji Prvog programa Radio Beograda od 2018. godine. Prethodno tokom 2014. i 2015. obavljao je profesionalnu praksu u Radiju dok je studirao i sa uspehom završio Fakultet za medije, smer novinarstvo.

Danas je na korak od sticanja zvanja mastera novinarstva na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

Radio je više poslova, ali najviše u sportskoj rubrici gde se ističe profesionalnom odnosom prema poslu i radnim zadacima koje sa uspehom obavlja. Priprema i vodi “Sportski žurnal” – polučasovnu sportsku emisiju na Prvom programu, priprema priloge, radi hronike za sve informativne emisije kao i tematske priloge, zatim, radi direktna javljanja u program, kao i uključenja sa sportskih dogadjaja i direktne prenose. Izveštavao je sa Evropskih i svetskih prvenstava koja su održana u Beogradu, tekvondo, boks, atletika, rvanje, džudo… Pratio je godinama Kros RTS i brojna sportska takmičenja srpskih sportista.

Uz rad u sportskoj rubrici, više godina povremeno je pripremao i uređivao noćne vesti u Desku, a od skoro je i jedan od voditelja Jutarnjeg programa.

Aktivno doprinosi i društvenim mrežama Radio Beograda šaljući snimke i pripremajući priloge. Ima iskustva i u podkastu.

Za svoj rad nagrađen je godišnjom nagradom Udruženja sportskih novinara Srbije za Ekskluzivni radio prilog u kojem je intervjuisao košarkaša Borišu Simanica, koji su preneli svi domaći i regionalni portali i mnogi u svetu, pozivajući se na Radio Beograd.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi