Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  N1 saznaje: Provladinim medijima stigao spisak sagovornika za kampanju podrške iskopavanju litijuma
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

02. 07. 2024.

Izvor: N1

N1 saznaje: Provladinim medijima stigao spisak sagovornika za kampanju podrške iskopavanju litijuma

Vlada Srbije odlučila je da u naredne dve nedelje pokrene medijsku kampanju s ciljem da podrži projekat iskopavanja litijuma.

Prema izvoru N1, provladinim medijima je prosleđen spisak ljudi koji bi trebalo da na dnevnom nivou budu sagovornici u gostovanjima, debatama i okruglim stolovima na temu iskopavanja litijuma.

U poruci koja je prosleđena urednicima provladinih medija, a u koju je N1 imao uvid, navodi se da te sagovornike, među kojima su profesori Rudarsko-geološkog, Mašinskog i Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, ali i Udruženja inženjera rudarstva i geologije Srbije, treba zvati u goste kako bi pričali o pozitivnim efektima rudarenja litijuma.

U poruci medijima savetuje se da se o gostovanjima dogovaraju sa osobom koja je istovremeno i konsultant Rio Tinta i da je važno da ta kampanja krene od danas.

Podsetimo, Udruženje „Ne damo Jadar“ predalo je zahtev Vladi Srbije kojim joj je dala rok od 40 dana, odnosno do 10. avgusta, da usvoji zakonsku zabranu geoloških istraživanja i eksploatacije litijuma i bora u Republici Srbiji.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi