Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Orden i zahvalnica “Nikola Tesla” dodeljeni "Panorami-Jedinstvo"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

01. 07. 2024.

Autor: M. Čanković Izvor: Jedinstvo

Orden i zahvalnica “Nikola Tesla” dodeljeni "Panorami-Jedinstvo"

Za Vidovdan, a prilikom otkrivanja biste Nikoli Tesli u Gračanici, dodeljeni su orden i zahvalnica “Nikola Tesla” , Ustanovi za novinsko izdavačku delatnost “Panorama- Jedinstvo” od Tesline naučne fondacije iz Filadelfije (SAD), za doprinos očuvanju lika, dela i zaostavštine Nikole Tesle i Teslinog naroda.

U obrazloženju Tesline naučne fondacije se, između ostalog, navodi da se na stranicama “Jedinstva” često mogu pročitati divne reportaže o Nikoli Tesli. Takođe se navodi značaj lista “Jedinstvo” za Teslin-srpski narod na Kosovu i Metohiji, te da je “Jedinstvo” već 80 godina u misiji i na straži u očuvanju srpskog jezika, pisma i kulture na Kosovu i Metohiji.

Dok traje zabrana za svu robu pa i štampu iz centralne Srbije na KiM, “Jedinstvo” probija sve barijere i stiže u srpske sredine na Kosovu i Metohiji. Pored tog, inicijator i predlagač da bista Nikole Tesle bude u Gračanici je Rada Komazec, direktorica “Panorame-Jedinstvo”, stoji u obrazloženju Tesline naučne fondacije.

Upitali smo direktoricu Komazec šta ovo visoko priznanje znači za kuću na čijem je čelu.

– Veliko je zadovoljstvo ovde, pored svete Gračanice za Vidovdan primiti u ime ustanove koju vodim orden i zahvalnicu “Nikola Tesla”. I Gračanica i Vidovdan i Tesla- ima li nešto lepše od toga. Raduje me, pre svega, ova predivna bista Nikole Tesle, a onda, naravno, i nagrada za izdavačku kuću i list koji vodim- kazala je Komazec.

Inače, ovo priznanje “Panorami-Jedinstvu” dodelio je predsednik Tesline naučne fondacije iz Filadelfije Nikola Lončar, koji je došao specijalno iz SAD da otkrije bistu Nikole Tesle u Gračanici, dar Naučne Tesline fondacije i vajara Svetomira Arsića Basare.

 

 

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi