Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Ponuda vlasnika neprihvatljiva za štrajkače na TV Avala
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

13. 01. 2012.

Izvor: Politika

Ponuda vlasnika neprihvatljiva za štrajkače na TV Avala

Zaposleni traže isplatu tri zaostale plate i da niko ne bude otpušten

Štrajkači u TV Avala traže da im budu isplaćene tri zaostale plate kako bi odmah prekinuli obustavu rada i počeli s redovnim emitovanjem programa. Ponuda vlasnika televizije Avala da, između ostalog, do 1. februara, bude isplaćena jedna i po plata, a do 1. marta još dve zaostale zarade, za zaposlene nije prihvatljiva.

Tražimo i da bude jasno precizirana dinamika isplate zaostalih zarada, a naši zahtevi potpuno se uklapaju u rok od dva meseca, koji su vlasnici naveli kao period u kojem će televizija biti konsolidovana i nađeno rešenje za njen opstanak, kaže Nikola Vukomanović iz štrajkačkog odbora TV Avala.

– Naš zahtev je i da niko od zaposlenih ili honorarnih saradnika ne bude otpušten dok se ne isplate sva dugovanja prema njima, a pisanim putem obratili smo se i vlasnicima i zamolili da se sastanemo i zajedno porazgovaramo o mogućim rešenjima – naveo je Vukomanović.

U saopštenju potpisanom sa „Zaposleni TV Avala” ističe se i da nije isplaćeno 5,5 plata, odnosno šest honorara, kao i da je njihov poslodavac prekršio Zakon o radu, neisplaćivanjem zarada zaposlenima, ali da „uprkos toj činjenici, nemamo saznanja da je neka od nadležnih institucija, Ministarstvo za rad i socijalnu politiku, inspekcija rada, donela bilo kakvo rešenje po tom osnovu”.

Štrajkači su juče imali sastanak s novim direktorom i glavnim i odgovornim urednikom Dušanom Pančićem, koga su obavestili o svojim zahtevima. Na tom sastanku dogovoreno je i da privremeno bude uklonjena pločica s informacijom o štrajku.

Pančić, koji je „dobio mandat da u ime uprave radi na saniranju ukupne situacije”, kako je to objasnio Danko Đunić, predsednik Upravnog odbora TV Avala, u nedavnom obraćanju novinarima, nije juče želeo da daje izjave za naš list. Kako je objasnio, želeo bi da se prethodno detaljnije upozna sa situacijom na televiziji.

Pančić, je, inače, na TV Avala bio od njenog osnivanja, prvo kao direktor programa, a kasnije i kao potpredsednik Upravnog odbora ove medijske kuće.

J. Čalija

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi