Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Strogo kazniti napadača na Biljanu Radomirović i Zorana Vlaškovića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

15. 07. 2024.

UNS: Strogo kazniti napadača na Biljanu Radomirović i Zorana Vlaškovića

Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Kosovu i Metohiji osuđuje sinoćni fizički napad na novinarku “Politike” Biljanu Radomirović i novinara “Jedinstva” Zorana Vlaškovića, na Glavnom gradskom mostu na Ibru u Kosovskoj Mitrovici i traži da napadač bude strogo kažnjen.

Incident se dogodio sinoć oko 21 sat, kada je nepoznati Albanac u vidno alkoholisanom stanju, iz čista mira fizički nasrnuo i pivskom flašom gađao Radomirović i Vlaškovića koji su bili na radnom zadatku.

„Koleginica Biljana Radomirović i ja radili smo reportažu, nadomak glavnog gradskog mosta na Ibru u Kosovskoj Mitrovici, kada je nepoznati muškarac u vidno alkoholisanom stanju krenuo prema nama sa flašom u rukama. Sve vreme je nešto govorio, a kada se nama približio na dva metra, jako je zamahnuo flašom i udario o asfalt pored samih nogu“, rekao je za UNS novinar Zoran Vlašković.

Dodao je da su se koleginica Radomirović i on tada približili karabinjerima, a napadač je užurbanim korakom krenuo prema južnom delu Mitrovice.

“Karabinjeri su zvali policiju koja je vrlo brzo došla, a nakon toga je stigla i hitna pomoć. Policija je kazala da će na video nadzoru videti ko je bio napadač i da će preduzeti mere”, rekao je Vlašković.

Novinarka Biljana Radomirović je zadobila lakše telesne povrede. U izjavi za UNS ističe da su ranu brzom intervencijom sanirali italijanski karabinjeri koji su pozvali policiju, a da su se ubrzo pojavila i kola hitne službe Kliničko bolničkog centra (KBC) Kosovska Mitrovica.

“Dobro sam. Zadobila sam, srećom, lakšu povredu noge. Tek kasnije sam primetila ogrebotine koje su krvarile od stakla koje je letelo na sve strane. Lekar i zdravstveno osoblje su, po dolasku, ponovo sanirali povredu. Odbila sam da idem u bolnicu, kao i da dam izjavu u policijskoj stanici Sever i teretim počinioca“ , navela je Radomirović.

Ona je dodala da je “osoba koja nas je gađala flašom od ranije je poznata policiji, a kako su rekli iz sedišta Regionalne policijske stanice Sever, oni će u saradnji sa Južnom policijskom stanicom preduzeti sve mere”.

Iako novinari Radomirović i Vlašković ni na insistiranje karabinjera nisu želeli da se pozove kosovska policija, ubrzo je stigla patrola, kako se ispostavilo, ipak na poziv karabinjera. Po incidentu koji se dogodio sa severne strane mosta, ubrzo je stigla još jedna policijska patrola iz Regionalne jedinice Sever.

Albanac koji je izazvao incident se istog momenta pošto je gađao pivskom flašom užurbano udaljio ka južnom delu grada.

UNS ističe da je bilo kakvo ugrožavanje sigurnosti novinara neprihvatljivo i da vinovnici fizičkih napada moraju biti najstrože kažnjeni.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi