Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Ćuruvija fondacija: Neprihvatljivo da predsednik države ismeva nasrtaje na novinare
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

27. 12. 2023.

Izvor: Beta

Ćuruvija fondacija: Neprihvatljivo da predsednik države ismeva nasrtaje na novinare

Fondacija Slavko Ćuruvija ocenila je danas da je neprihvatljivo da predsednik države ismeva i umanjuje značaj nasrtaja na novinare, te pozvala sve nosioce javnih funkcija da prekinu sa targetiranjem novinara.

"Zaprepašćeni smo neprimerenim ismevanjem napada na novinara N1 Mladena Savatovića, koje dolazi od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Nakon vesti da je policija sinoć izašla na teren nakon desetak minuta, a tužilaštvo danas formiralo predmet protiv napadača, ismevanje koje dolazi sa vrha vlasti deluje uznemirujuće", stoji u saopštenju.

Dodaje se da sve relevantne domaće i međunarodne organizacije i institucije već godinama pozivaju predstavnike vlasti u Srbiji da jasno i nedvosmisleno osude svako nasilje prema novinarima, i da su uprskos tome, prema analizi Slavko Ćuruvija Fondacije, Vučić i premijerka Srbije Ana Brnabić prošle godine bili na vrhu liste političara po broju uvreda na račun novinara.

"Neprihvatljiva je i šokantna činjenica da predsednik države koja se nalazi na dnu lestvice medijskih sloboda, i u kojoj je bezbednost novinara prepoznata kao jedan od najvećih prepreka za informisanje građana u javnom interesu, javno umanjuje značaj nasrtaja na novinare", navodi se u saopštenju.

 

Komentari (3)

ostavi komentar
čet

28.12.

2023.

Божидар Анђелковић [neregistrovani] u 09:52

Re: Обојена револуција

На Сорошову? Не мислим на њих. Они имају своје удружење, НУНС.

Odgovori
sre

27.12.

2023.

MilutinX [neregistrovani] u 16:14

Not

Misliš na "onu" družinu?

Odgovori
sre

27.12.

2023.

Божидар Анђелковић [neregistrovani] u 14:18

Апел

Предлажем да сви новинари који су после петооктобарског пуча 2000. искључени из Удружења новинара Србије буду враћени у чланство.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi