Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Вучић минимизује напад на новинара Н1: Неки човек рекао му „бу“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

27. 12. 2023.

Извор: Н1

Вучић минимизује напад на новинара Н1: Неки човек рекао му „бу“

Председник Александар Вучић минимизовао је напад на новинара Н1, наводећи да му је неки човек рекао "бу" и био непријатан.

„Само размислите – неки човек био непријатан према неком новинару Н1 и рекао му „бу“. А замислите да је неко то урадио, као што раде, чуо сам да су урадили новинарима Информера и не знам коме и то много теже од тога. Нико није реаговао, сви ћуте. Овај новинар с правом каже – позваћу полицију и полиција ће да реагује. И они знају да морају да се ослоне на полицију на правду и на своју државу, иако ту државу по задатку морају да пљују по цео дан. На крају сви знају да им је држава добра и да од државе само добро могу да очекују“, рекао је Вучић данас.

Подсетимо, на новинара Н1 Младена Саватовића јуче је, док је извештавао с протеста, насрнуо један човек. Замахнувши у најмање два пута да га удари, викао је. Све је то снимила камера Н1, па погледајте у видеу да ли је урадио само „бу“, како председник каже.

Више јавно тужилаштво у Београду је саопштило да је формирало предмет због „постојања основа сумње да је извршено кривично дело Насилничко понашање на спортској приредби или јавном скупу“.

Напад су осудила новинарска удружења.

Видео прилог Н1

Коментари (2)

Остави коментар
чет

28.12.

2023.

Judge Dredd [нерегистровани] у 10:51

Re:

Ne znam zašto vam (namerno malim slovom) je ova nebuloza uopšte objavljena kada se iz nje može još i zaključiti da ovakve postupke opravdavate.

Одговори
сре

27.12.

2023.

Божидар Анђелковић [нерегистровани] у 09:42

Како је почело

Новинари главних београдских медија који су учествовали у деветомартовским демонстрацијама 1991. врло брзо после тога добили су најбоља места у својим редакцијама (уредничка, дописничка из иностранства) и задржали су их до краја каријере. Сви су били чланови такозваних независних новинарских синдиката које је почетком деведесетих година формирао Слободан Милошевић у договору са Џорџом Сорошем. Увођење Сороша у Србију била једна од највећих Слобиних грешака која је скупо коштала и њега и Србију.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси