Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Testiranje deset hiljada kandidata
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

12. 11. 2011.

Izvor: Politika

Testiranje deset hiljada kandidata

Od sedamnaest hiljada prijavljenih, deset hiljada kandidata koji ispunjavaju opšte uslove Javnog poziva RTS-a (stručna sprema, godište i državljanstvo) za konkurs „Tražimo sto mladih stručnjaka za 21. vek“, polagaće test opšte kulture i informisanosti 15. novembra u beogradskom „Sava centru“.

Oni će biti podeljeni u pet grupa a predviđeno vreme za popunjavanje testa je 20 minuta a svaka grupa će imati različita pitanja iz književnosti, pravopisa srpskog jezika, umetnosti, istorije, politike, društvenih nauka, opšte kulture i informisanosti u širem smislu.

Nakon ovog testa najuspešnijim kandidatima predstoje testovi stručnosti a potom intervjui sa članovima stručnih komisija. Nakon ove, poslednje provere, RTS će formirati i objaviti spisak kandidata sa najboljim rezultatima, koji će započeti tromesečnu praksu.

RTS obezbeđuje i novčanu nadoknadu svim kandidatima koji budu primljeni na probni rad. Po isteku tri meseca, najboljima od najboljih biće ponuđen stalni posao. Jedini kriterijumi pri donošenju konačne odluke o zaposlenju biće stručnost, znanje i radni elan.

Kako je za „Politiku” istakla Duška Vučinić-Lučić, šef odseka za pi-ar i pres RTS-a ovim konkursom medijski javni servis je napravio društveno odgovoran čin, posebno u vreme u kojem mladi ljudi veoma teško dobijaju šansu za zaposlenje. Među velikim brojem kandidata je i stotinak iz inostranstva i to ne samo iz ovog regiona nego i iz Španije, Kanade...

M. B.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi