Naslovna  |  Konkursi  |  Nagrade  |  Galenika raspisala konkurs za novinare na temu prevencije, rok do 15. maja
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Nagrade

08. 04. 2024.

Autor: D. D. Izvor: Danas

Galenika raspisala konkurs za novinare na temu prevencije, rok do 15. maja

Povodom Svetskog dana zdravlja kompanija Galenika treću godinu zaredom pokreće konkurs i dodeljuje nagrade za medijske tekstove, a tema ovogodišnjeg konkursa glasi: „Prevencija: Održiva vizija zdravlja“.

Kako se navodi u saopštenju ove kompanije, ideja je da se utiče na podizanje svesti o važnosti prevencije i njenom merljivom uticaju na očuvanje zdravlja.

“Unapređenje globalne agende prevencije su prihvatile zemlje širom sveta. Kao kompanija koja je već 79 godina posvećena ljudima i verna zdravlju, Galenika kontinuirano ulaže u temu prevencije i akcentuje činjenicu da se ona mora naći visoko na listi prioriteta svakog pojedinca, kao i zajednice. Prevencija može značajno da umanji faktore rizika koji dovode do hroničnih bolesti i stanja, ili da uspori njihovo napredovanje. Ona poboljšava opšte zdravlje, smanjuje izdatke za zdravstvenu zaštitu i pomaže ljudima da efikasno upravljaju postojećim bolestima, kako bi održali zdravstveno stanje i kvalitet života”, navode u obrazloženju iz Galenike.

Na konkursu mogu da učestvuju novinari sa treritorije Srbije a potrebno je da tekst na ovogodišnju temu, objavljen u periodu 8. aprila – 15. maja 2024, pošalju na: medijski.konkurs@galenika.rs. Medijska objava može biti u formi teksta ili intervjua i potrebno je da ima 1.500 karaktera (uključujući razmake) ili više.

“Tekst može da bude o različitim oblastima prevencije, usvajanju zdravijih navika, o naučno-medicinskim dostignućima, redovnim lekarskim pregledima, praksama u savremenom lečenju, o napretku medicine, savetima medicinskih stručnjaka, ili da na drugi način prenosi poruku stare poslovice: „Bolje sprečiti nego lečiti“, navode u saopštenju.

Tri najbolja teksta, po oceni stručnog žirija, biće nagrađena sistematskim pregledima za po dve osobe u privatnoj zdravstvenoj ustanovi, a prvonagrađeni će osvojiti i spa vikend za dvoje.

Dodatno, objavljeni tekstovi, koji budu prijavljeni na konkurs, biće nagrađeni Galenikinim paketima proizvoda i zahvalnicama za doprinos podizanju svesti i promociji važnosti prevencije za održivo zdravlje.

Informacije o uslovima konkursa se nalaze na sajtu kompanije Galenika: https://galenika.rs/galenikin-konkurs-za-novinare-prevencija-odrziva-vizija-zdravlja/

Rok za slanje tekstova i učešće na konkursu je 15. maj 2024. do kada mejlom možete dostaviti objavljen tekst, link ka objavi ili sliku objave u štampanom mediju, sa naznačenim podacima o autoru, mediju koji je objavio tekst, kao i datumu objave. Pobednici će biti proglašeni do kraja maja.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi