Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Ponovo protestne šetnje
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

12. 10. 2011.

Izvor: Danas

Ponovo protestne šetnje

Nastavljen štrajk dela radnika Štamparije Dnevnik Holdinga

Zato što nisu ispoštovani zaključci sastanka predstavnika štrajkača dela Štamparije Dnevnik Holdinga i pokrajinskih sekretara za rad i za kulturu i informisanje Miroslava Vasina i Milorada Đurića, štrajkači su odlučili da od juče ponovo organizuju protestne šetnje ispred sedišta Vlade Vojvodine.

Sastanak je održan 16 . septembra, rok za realizaciju bio je prvobitno 23. septembar, pa treći oktobar. Ovo piše u saopštenju Štrajkačkog odbora koje je potpisao Negica Tošić.

Štrajk je izbio sredinom leta i od tada se list Dnevnik ne štampa u Holdingu već u Forumu. Inače od 2003 godine Holding je vlasnik 45 odsto novoosnovanog preduzeća Dnevnik Vojvodina Pres, koje izdaje list Dnevnik. Većinski vlasnik je nemački koncern VAC.

Na sastanku, pokrajinski sekretari su obećali preispitivanje poslovanja menadžmenta Holdinga i da će sa predlogom rešenja izaći pred Upravni odbor.

Zaposleni u štrajku ne smeju biti šikanirani i moraju dobiti zaostale zarade iz prošle godine kao i svi zaposleni u preduzeću, takođe je deo zaključaka. Zaključeno je i da svi zaposleni zbog teškoća u poslovanju pređu na minimalac, i da se pokuša nalaženje rešenja za regulisanje zdravstvenog osiguranja svih radnika ove medijske kuće.

U saopštenju piše da se diskriminacija štrajkača nastavlja od strane v. d. direktora Jasmine Mašulović. Tvrde da samo oni nisu dobili već treću zaostalu zaradu iz prošle godine.

Ponovo se preti stečajem i oni se oglašavaju krivcima za njega. Zbog toga sa protestima neće prestati dok im se zahtevi ne ispune, piše u saopštenju.

M. U.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi