Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  MUP: Skup SZS ispred RTS nije prijavljen u zakonskom roku
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

13. 12. 2019.

Autor: Beta Izvor: Danas

MUP: Skup SZS ispred RTS nije prijavljen u zakonskom roku

Načelnik Policijske uprave za Beograd Milan Stanić izjavio je da Savez za Srbiju nije „uredno“, niti blagovremeno prijavio današnji skup ispred zgrade RTS-a i da prilikom prijavljivanja organizatori nisu poštovali Zakon o javnom okupljanju.

U Stanićevoj pisanoj izjavi navedeno je da skup nije prijavljen u zakonski propisanom roku, te da se ne smatra prijavljenim.

Naveo je da je predsednik Izvršnog odbora Pokreta za preokret Milorad Bjedov 11. decembra Policijskoj stanici Palilula podneo prijavu za javno okupljanje aktivista Saveza za Srbiju 13. decembra ispred zgrade RTS, ispred sva tri ulaza, od 12 do 20 časova, ali da je policijska stanica istog dana uručila obaveštenje da prijava nije blagovremena.

„Policijska stanica Palilula istog dana uručila je obaveštenje kontakt osobi iz Saveza za Srbiju u vezi sa podnetom prijavom, kojim je konstatovano da je prijava neblagovremena, jer nije podneta u zakonom propisanom roku, i nekompletna, jer ne sadrži potrebno i zakonom propisano, te se skup ne smatra prijavljenim“, naveo je Stanić u pisanoj izjavi koju je prosledio MUP.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi