Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Objavili da su Srbi i Rusi neprijatelji
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

25. 03. 2011.

Izvor: Pres

Objavili da su Srbi i Rusi neprijatelji

Skandal, Suspenzije i otkazi na TV Vojvodina

Novi Sad - RTV Vojvodina uručila je jedan otkaz i suspendovala nekoliko radnika zbog toga što je prekjuče, u prvom „Dnevniku“, izveštaj o susretu srpske i ruske delegacije potpisan sa „potvrda neprijateljstva“.

Istog dana kada je emitovan prilog, među prvima je suspendovan urednik vesti Milan Pešut i pokrenut postupak njegove smene, dok je osoba koja je napisala neprimeren tekst dobila otkaz.

Prema izvorima Presa, od emitovanja spornog „Dnevnika“ u RTV Vojvodina uvedeno je pravo vanredno stanje, a zaposlenima je zabranjeno davanje bilo kakvih informacija o ovom slučaju.

U prekjučerašnjem prvom „Dnevniku“ koji realizuje RTV Vojvodina u 17 časova emitovan je izveštaj o susretu predsednika Borisa Tadića i ruskog premijera Vladimira Putina. Slika na kojoj se njih dvojica pozdravljaju i rukuju bila je potpisana sa „potvrda neprijateljstva“. Taj potpis stajao je desetak sekundi, sve dok nije emitovana druga vest.

Direktor RTV Vojvodina Blažo Popović u pisanoj izjavi se izvinio zbog greške koja je puštena u nacionalnom programu i preko satelita i rekao da sumnja da je reč o nenamernoj grešci.

- Što se mene tiče, jedno slovo je greška, dok su dva pogrešno napisana slova već predumišljaj, te s tim u vezi slede dalje suspenzije i mere kako bi se sankcionisali svi koji su na ovaj način pokušali da ugroze i diskvalifikuju sve što je tokom prethodne dve godine urađeno - zaključio je Popović.

Popović je naveo da je ovaj propust napad na ovu medijsku kuću i „pokušaj da se poljuljaju i ugroze tradicionalno prijateljski odnosi između srpskog i ruskog naroda“. Glavni i odgovorni urednik informativnog programa RTS Nenad Stefanović smatra da ne bi bilo fer suditi dok se ne utvrdi kako je došlo do greške na RTV.

A. Savanović

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi