Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Dan radio-drame
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

24. 03. 2011.

Izvor: Politika

Dan radio-drame

Nezaobilazni deo redovne godišnje manifestacije „Dan radio drame” je dodela godišnjih plaketa „Vitomir Bogić” za izuzetan doprinos radiofoniji (Zoran Jerković i Zvonimir Kostić), plaketa za najbolja glumačka ostvarenja (Vesna Stanković i Milan – Caci Mihajlović), kao i povelja za doprinos radiofoniji (Slobodan Stanković) i za najuspešnijeg mladog stvaraoca (Jelena Todorović).

Takođe, na današnjoj manifestaciji dodeljuju se i nagrade pobednicima redovnog godišnjeg Konkursa Radio Beograda za najbolju radio-dramu.

U naredna tri dana biće obeleženo i 25 godina serije radionica zvuka – ljubitelji radiofonskih eksperimenata imaće priliku da ponovo čuju dela iz prošlogodišnje produkcije (uključujući i posvetu Ivani Stefanović, kompozitorki i prvoj urednici ove plodne serije) u studiju 10 u Makedonskoj ulici.

Radio i dalje ostaje najintimniji medij – njegovo suptilno prisustvo i prava mera čine ga neuništivim.

Drugi program Radio Beograda kao jedinstveni program kulture i redakcija Dramskog programa svakodnevno nastoje da njihovi slušaoci (putem radija ili i Interneta) svoje vreme posvete probranim i inventivnim autorskim i umetničkim emisijama, kaže ovim povodom Vesna Perić, odgovorna urednica Dramskog programa Radio Beograda.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi