Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Zabrinuti zbog Ceptera
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

28. 01. 2011.

Izvor: Kurir

Zabrinuti zbog Ceptera


OEBS ističe da tužba protiv Kurira i odštetni zahtev biznismena Filipa Ceptera od 100 miliona dinara ugrožavaju slobodu medija

Beograd - Kurir se ne da ućutkati! Da li je Filip Cepter pretrpeo „duševni bol visokog intenziteta“ zbog tri teksta o poslovanju njegovih kompanija u Srbiji objavljena u Kuriru, ili zbog toga što smo mu obnovili sećanje na to „poslovanje“, tek njegova tužba i zahtev da dobije odštetu od 100 miliona dinara zabrinuli su i Misiju OEBS u Srbiji.

- Previsoke novčane kazne mogu dovesti do zatvaranja medija, ugrožavanja slobode izražavanja i zabrinjavajućeg porasta samocenzure među novinarima. Očekujemo profesionalan odnos sudova pri razmatranju ovog slučaja, imajući u vidu interese građana da imaju pristup tačnim informacijama - kaže Džaba Devdarijani, šef odeljenja za politička pitanja i odnose s javnošću OEBS.

I Danilo Šuković, član Saveta za borbu protiv korupcije, smatra da bi država trebalo da stane iza Kurira.

- Ako pišete korektno, država mora da vas zaštiti, a Cepterov je problem što je nezadovoljan i može da tuži koliko hoće. Svako koristi svoju poziciju koliko može, ali bi bilo tragično ako bi on uspeo da potkupi državu. Tad bismo imali kontrolisane medije, koji neće moći da iznose činjenice, i medijski mrak, koji nije u interesu javnosti - ističe Šuković.

S. T.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi