Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Gokče tužio „Vranjske novine“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

10. 11. 2010.

Izvor: Pravda

Gokče tužio „Vranjske novine“


Kontroverzni vranjanski biznismen Goran Tasić Gokče tužio je vlasnika i glavnog i odgovornog urednika nedeljnika „Vranjske“ Vukašina Obradovića za klevetu zbog teksta „U kandžama mafije“

.

Tasić, koji je već nekoliko meseci u pritvoru Okružnog zatvora u Vranju, tereti Obradovića i Vranjske da su u tekstu objavljenom 8. aprila ove godine „iznete netačne tvrdnje da je Tasić pokušao da ubije narodnog poslanika Nove Srbije iz Vranja Radoslava Mojsilovića“.

Obradović, kome je juče ujutro uručen i sudski poziv, rekao je da „za sve što je objavljeno u tekstu ima dokaze, kao i da je sve ono što je Mojsilović izjavio za ’Vranjske’ potvrdio i pred istražnim sudijom“.

–Ne sporim Tasiću da, bez obzira što je u pritvoru zbog iznude i što se protiv njega vode dva sudska procesa zbog dva pokušaja ubistva, ima pravo da podnosi tužbu. Mada je to apsurdna situacija, pojaviću se pred sudom i dokazati da su navodi iz teksta tačni – kazao je Obradović, koji je i predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije.

Tasić u tužbi navodi da Mojsilovića u vreme kada je otet i mesec dana pre toga nije ni video niti se čuo s njim, „a kamoli da mu je pretio ubistvom“.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi