Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Napali i novinarku i čistača ulice
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

14. 10. 2010.

Izvor: Blic

Napali i novinarku i čistača ulice


Italijanski novinar svedoči za „Blic”

Alesandro Boči, novinar italijanskog dnevnika „Korijere dela sera”, koji je izveštavao sa stadiona u Đenovi, kazao je za „Blic” da i dalje ne može da se načudi da je obezbeđenje na stadion pustilo huligane sa bakljama.

- U Italiji nas, novinare, policija pri ulasku na stadion kontroliše toliko da nam otvaraju laptopove, pa mi nije jasno kako su ovako opasni ljudi koji su nosili suzavac i makaze za seèenje mreže mogli uopšte da proðu kontrolu - naveo je Boči.

On je rekao da je događanja u Đenovi pratio od utorka po podne, a da se situacija zakomplikovala veæ u kasnim popodnevnim časovima.- Tada su ka stadionu kre¬nule dve grupe huligana koji su ubrzo fizički napali jednu od novinarki koja ih je pratila, a potom i čistača ulice. Tada je već bilo jasno da nema svrhe da ih policija samo prati do stadiona, već da treba da ih izoluje i ne dozvoli im odlazak na utakmicu. Umesto toga, oni su nastavili i u blizini železničke stanice Brinjole napali autobus sa srpskim fudbalerima - kazao je Boči.

On objašnjava da je na stadionu bio u novinarskoj loži na svega 30 metara od srpskih huligana.

- Iako su letele baklje, nisam ni razmišljao da se sklanjam od kompjutera, bitno mi je bilo da zapišem sve što se dešava. Pitali smo se zašto policija ne interveniše, ali su nam oni kasnije objasnili da su se plašili da ne izazovu pravu bitku na stadionu gde je bilo porodica sa decom - zaključuje Boči.
N. Vlačo

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi