Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Ponuda DVP-u: Medijska grupacija VAC pozdravlja podršku predsednika Vlade Vojvodine
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

24. 09. 2010.

Ponuda DVP-u: Medijska grupacija VAC pozdravlja podršku predsednika Vlade Vojvodine


Esen - Medijska grupacija VAC izražava zadovoljstvo zbog podrške koju je šef Vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine, dr Bojan Pajtić, najavio u vezi sa poklonom odn. ponudom grupacije VAC datom zaposlenima DVP-a: Dr Bojan Pajtić je u sredu, 22. septembra, dao izjavu listu ‚Dnevnik’ da podržava najavu grupacije VAC da poklanja svoj udeo od 55 procenata u zajedničkom društvu Dnevnik Vojvodina Press (DVP) zaposlenima tog društva.Peter Lange, član uprave Medijske grupacije VAC i njen predstavnik u Srbiji, navodi:  

„Uz podršku šefa Vlade Vojvodine smo na vrlo dobrom putu da osiguramo radna mesta u ‚Dnevniku’, kao i daočuvamo ove važne novine sa bogatom tradicijom. Nadamo se da će nakon ove najave u kratkom roku uslediti i formalna odluka Vlade kao većinskog akcionara Dnevnik Holdinga, kako bismo realizovali našu ponudu.

“Predstavnici zaposlenih DVP-a su još pre dve nedelje u Novom Sadu spontano prihvatili ponudu Medijske grupacije VAC. Ovu nameru podržava i Društvo novinara Vojvodine (DNV), koje u planiranom prepuštanju VAC-ovih udela zaposlenima DVP-a vidi čak pionirski model za druge lokalnemedije u Vojvodini.

Pozitivno su se izrazili i Udruženje novinara Srbije (UNS), veći broj sindikalnih udruženja, kao i Misija OEBS-a u Srbiji.Peter Lange takođe pozdravlja predlog dr Bojana Pajtića kojim bi Vlada u naredne dve godine mesečno obezbeđivala po pet miliona dinara kako bi se garantovao kvalitet ‚Dnevnika’, jedinih dnevnih novina na srpskom jeziku u Autonomnoj Pokrajini Vojvodina.

Da bi ‚Dnevniku’ i njegovim zaposlenima dala značajnu pomoć za novi početak, Medijskagrupacija VAC želi u okviru svog poklona da se odrekne i 55 procenata odn. 1,8 miliona evrazajma koji je kao član društva stavila na raspolaganje DVP-u. Zahtev za povraćaj preostalih kredita Medijska grupacija VAC bi odložila za period od pet godina i u tom periodu bi seodrekla pripadajućih kamata.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi