Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  A sad nešto sasvim drugačije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

23. 09. 2010.

Izvor: Dnevnik

A sad nešto sasvim drugačije


Zaživela prva vojvođanska internet televizija
Zrenjanin je sedište prve internettelevizije (ITV) u Vojvodini, a druge u Srbiji.

Nazvana CVTV (Siti vajb TV), iza ove medijske kuće stoje Igor i Maja Veljković, koji imaju višegodišnji staž na lokalnim televizijama. Iako vojvođanski pioniri u ovom poduhvatu, ekipi CVTV-a uzor u stvaranju internettelevizije predstavljaju kolege iz sveta, gde je ovakva priča uveliko u ekspanziji.

– Mada kod nas postoji još jedna ITV, programska šema nam se potpuno razlikuje. Mi, zapravo, prvi u našoj zemlji plasiramo celokupan program (informativni, politički, privredni, kulturni, sportski, zabavni...) na ovaj način. Činjenica je da smo na samom početku, jer zvanično postojimo od manifestacije “Dani piva”, pa se zasad još uvek pripremamo za veliki marketinško-programski proboj – kaže za “Dnevnik” programska direktorka i urednica zabavnog programa Maja Veljković, inače prepoznatljivo TVlice.

Naša sagovornica smatra da je internet-televizija zapravo vrlo pristupačna, ma koliko nekima na prvu loptu cela priča zvučala apstraktno. Po njenim rečima, video-materijal je uvek dostupan publici, koja gleda šta hoće i kada hoće.

– Apsolutno sve se radi u našoj produkciji pa se može naći samo i ekskluzivno na CVTV-u. Omogućena je i stalna interakcija s gledaocima – ispod same emisije ili priloga, kroz blog, gledaoci u realnom vremenu mogu polemisati međusobno ili s akterima video-zapisa, što nijedan drugi medij trenutno ne nudi – objašnjava Maja Veljković. Još jedna prednost je, naglašava ona, i transparentna lista gledanosti u svakom trenu, što je veoma bitno za sponzore, pa i same autore emisija koji procenjuju njihovu finansijsku održivost.

– Ovu ideju smo razrađivali godinama, ali su tek sada uspostavljeni kvalitetni tehnički uslovi u zemlji, a tu pre svega mislim na brzi internet, što je uslov da bi se televizija mogla pratiti. Nećemo se usmeriti samo na lokal, ali odatle moramo početi. Zapravo, za nas granice ne postoje, podjednako nas mogu pratiti u svim delovima sveta, što je ujedno i veliki izazov, ali i odgovornost – veli Maja Veljković, i podvlači da slogan televizije “Totalno drugačiji od drugih” nije nastao u nedostatku drugog, već s dobrim razlogom. Inače, iako pioniri u ovom medijskom poduhvatu, ekipu CVTV-a čine veterani u televizijskom novinarstvu.

Osim Maje Veljković, svojevremeno autorke nekoliko veoma gledanih emisija na televizijama “Santos” i KTV, tu su i generalni direktor, montažer i grafički dizajner Igor Veljković, urednica političkog programa Maja Pandurov, urednik informativnog programa Dragan Stajić, zatim Tanja Krunić, Milan Đ. Stupar, Rade Nenadović, Vladimir Popov, Katarina Halasović i drugi.

Antrfile : Transformacija pred kamerama

CVTV najavljuje bogat i zanimljiv zabavni program, između ostalog i emisiju “Transformer”, u kojoj će devojke, nezadovoljne trenutnim izgledom, imati priliku da pred kamerama promene svoj lični opis. Maja Veljković najavljuje i šou u kojem će se šest devojaka boriti za ulogu voditeljke na prvoj vojvođanskoj internet televiziji.
Ž. Balaban

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi