Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Bura oko „Dnevnik holdinga”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

23. 07. 2010.

Izvor: Politika

Bura oko „Dnevnik holdinga”


Novi Sad – Agencija za privatizaciju objavila je juče odluku o pokretanju restrukturiranja novinsko-izdavačkog preduzeća „Dnevnik holding” u Novom Sadu.

Restrukturiranje se odnosi na četiri zavisna preduzeća: „Dnevnik – novine i časopisi”, „Dnevnik - Poljoprivrednik”, „Dnevnik – štamparija” i „Dnevnik – promet”, a sprovodi se kao preduslov za njihovu privatizaciju.Inicijativu za privatizaciju „Dnevnik Holdinga” pokrenulo je Ministarstvo privrede još 20. aprila 2006. godine i tada je doneta odluka o tenderu kao metodu prodaje.

Međutim, Agencija je 6. juna 2007. godine donela zaključak o prekidu postupka privatizacije, pošto su „u toku sprovođenja postupka prodaje nastupile okolnosti za koje nije znala”, posle čega je javni poziv stavljen van snage.U međuvremenu, „Dnevnik holding” je sproveo postupak konverzije potraživanja državnih poverilaca u kapital društva, što je dovelo do promena u njegovoj strukturi.

Prema aktuelnim podacima Centralnog registra, depoa i kliringa hartija od vrednosti vlasnici kapitala sada su AP Vojvodina 48,65 odsto, Republika Srbija 48,42 odsto, grad Novi Sad 1,90 odsto, Nacionalna služba za zapošljavanje 0,51 odsto i lokalne samouprave 0,50 odsto.

Inače, radnici „Dnevnik holdinga” već nekoliko dana protestuju pred svojom i zgradom Vlade AP Vojvodine u Novom Sadu, tražeći isplatu zaostalih zarada, putnih troškova, povezivanje radnog staža i overu zdravstvenih knjižica.
M. Mijušković

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi