Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Vukašin Obradović izabran za novog predsednika NUNS-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

04. 07. 2010.

Izvor: Blic

Vukašin Obradović izabran za novog predsednika NUNS-a


Glavni i odgovorni urednik nedeljnika Vranjske Vukašin Obradović izabran je danas za novog predsednika Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Obradović je na vanrednoj izbornoj skupštini NUNS-a u Beogradu bio jedini predloženi kandidat, a izabran je sa 139 glasova od ukupno 145 članova skupštine koji su iskoristili pravo glasa.

On je do sada obavljao funkciju potpredsednika i vršioca dužnosti predsednika NUNS-a, nakon što je Đorđe Vlajić 2. juna podneo neopozivu ostavku.

Obradović je rekao da će prioritet u radu NUNS-a biti rad i usvajanje medijske strategije, jer će to, kako je naveo, opredeliti medijsku scenu u narednih 10 godina i uticati na sudbinu novinara.

Medijska strategija mora imati jasne stavove koji neće biti podložni izmenama i uticajima, rekao je Obradović i dodao da će ona obuhvatiti i set zakona koji će uz druga rešenja regulisati medijsku scenu.

Jedan od prioriteta u radu NUNS-a biće i rešavanje problema u sudskoj praksi i njeno ujednačavanje sa evropskom, jer je, prema oceni Obradovića, sudska praksa u Srbiji postala opasna za medije i novinare.

Prema njegovim rečima, NUNS će i dalje nastojati da štiti profesionalna i socijalna prava novinara, kao i da poboljsa položaj lokalnih medija.

Obradović je obećao da će NUNS konkretnim radom podsetiti da je jedan od stubova demokratije u Srbiji i dodao da je u članstvu tog udruženja "bolji deo srpskog novinarstva".

Beta

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi