Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Poništiti upis!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

25. 06. 2010.

Izvor: Večernje novosti

Poništiti upis!


Advokatska kancelarija ”Ardos holdinga”


Žalba zbog nezakonite promene vlasništva društva ”Ardos holding” Gmbh, u čijem vlasništvu je 24,89 odsto akcija ”Novosti”, podneta je pred nadležnim sudom u Salcburgu, saopštila je u četvrtak beogradska advokatska kancelarija ”Janković, Popović, Mitić”.

U svojstvu punomoćnika društva ”Bikos” iz Austrije, koje je osnivač i jedini zakoniti član ”Ardosa”, kancelarija je podnela zahtev za brisanje po službenoj dužnosti, odnosno žalbu na rešenje o upisu ”Ost holding Sidosteuropa” Gmbh, Austrija, kao 100 odsto vlasnika ”Ardosa”.

Pravni zastupnici ”Ardosa” podsećaju da je medijska grupa VAC, korišćenjem pravnih simulacija i bez prethodnog odobrenja Komisije za zaštitu konkurencije, preko svog zavisnog društva ”Ost holding Sidosteuropa”, uspela da se bez dostavljanja potrebne dokumentacije registruje kod nadležnog suda u Salcburgu, kao 100 odsto vlasnik ”Ardosa”. Time je posredno stekla vlasništvo nad akcijama ”Novosti”.

Sa ovom registracijom VAC je razrešio i upisane direktore ”Ardosa” i postavio nove. Očekuje se da sud u najskorijem roku odluči o podnetim zahtevima.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi