Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Kraj finansiranja medija iz budžeta
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

14. 10. 2011.

Izvor: Blic

Kraj finansiranja medija iz budžeta

Dragana Milićević Milutinović, pomoćnica ministra kulture




Srbija se sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju obavezala da će 1. januara 2012. obustaviti praksu direktnog budžetskog finansiranja medija.

Dragana Milićević Milutinović, pomoćnica ministra kulture zadužena za medije, kaže za “Blic” da će sve ono što je predviđeno nedavno usvojenom medijskom strategijom i akcionim planom biti poštovano.

Takođe, biće sprovedeno i sve ono što se iz Zakona o državnoj pomoći odnosi na javno informisanje - kaže Milićević Milutinović.

Šef delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer rekao je nedavno, govoreći o slobodi medija u Srbiji, da ne iznenađuju pitanja koja je pokrenuo Savet za borbu protiv korupcije u svom izveštaju i ocenio da su pitanja poput državnog vlasništva u medijima, finansiranja i reklamiranja kao glavnog izvora finansiranja, prepoznata i u strategiji razvoja medija koju je utvrdila Vlada Srbije.

Mediji su slobodni koliko se sami za tu slobodu izbore. Niko njima ne donosi slobodu na tacni, sve zavisi od toga koliko slobodu osvajaju urednici i novinari. Za koliko se izbore, toliko je i imaju - navodi Milićević Milutinović.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi