Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Zukorlić opet tuži medije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

25. 09. 2011.

Izvor: Politika

Zukorlić opet tuži medije

Novi Pazar – Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić najavio je da će da tuži sve medije u Srbiji koji su objavili optužbe i uvrede iza kojih „navodno“ stoji organizacija „Otpor Sandžaka“, koju Zukorlić smatra nepostojećom.


„Nekoliko dana mediji su se utrkivali u prenošenju neistina i laži na račun muftije, što zapravo potvrđuje da je akcija organizovana od strane režima, koji drži monopol nad većinom medija“, navodi se u saopštenju Mešihata Islamske zajednice.

Takođe je najavljeno da će muftija Zukorlić tražiti „najvišu moguću odštetu“ kako bi, navodi se, pred sudom dokazao beskrupuloznu zloupotrebu sredstava informisanja.

„Otpor Sandžaka“ se pre nekoliko dana oglasio nepotpisanim saopštenjem, koje je sa nepoznatih adresa upućeno nekim medijima, a u kome se muftijino ponašanje opisuje kao „apsolutističko i despotsko“ a Zukorlić optužuje da je od Islamske zajednice načinio „privatno preduzeće, preko kojeg bahato prisvaja imovinu“.

Zato je „Otpor Sandžaka“ sa prepoznatljivom pesnicom, pozvao građane na otpor muftiji Zukorliću i njegovim aktivnostima. Zukorlić je odgovorio da je u pitanju beskrupulozan i kukavičji nasrtaj na njegovo dostojanstvo i ustvrdio da optužbe na njegov račun dolaze od državnog vrha Srbije i ministra Rasima Ljajića.

Ljajić je, međutim, izjavio da „ukoliko je tačno da u Sandžaku postoji organizacija pod tim imenom, krajnje je neozbiljno da prvi put u javnost izlazi ilegalno saopštenjem“.

On je rekao Tanjugu da je medijska pažnja toj organizaciji u stvari išla naruku Zukorliću, jer „eto prilike da se oglasi, naravno optuži mene, jer je to siguran način da dobije prostor u medijima i zaustavi strmoglavi pad rejtinga“.

Muftija Zukorlić se i ranije sudskim putem obračunavao sa medijima. Prošle godine je tužio „Blic“ tražeći „simboličnih“ milion evra zbog karikature koju smatra uvredljivom.

S. Bakračević

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi