Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Novi šefovi u Novostima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

11. 07. 2011.

Izvor: Kurir

Novi šefovi u Novostima

Beograd - Promene! Kompanija „Novosti“ će možda već sledeće nedelje dobiti novo rukovodstvo, Upravni odbor i uredništvo, kaže dobro obavešteni izvor Kurira. Naime, za utorak je zakazana godišnja sednica Skupštine akcionara, na kojoj će biti usvojen završni račun i izabrati novi sastav UO.



- Komisija za hartije od vrednosti ograničila je pravo raspolaganja akcijama koje su u vlasništvu Milana Beka. On će, umesto sa 63 odsto, moći da raspolaže samo s 24,99, tako da će država Srbija s 29 odsto akcija postati najveći akcionar i faktički preuzeti vođstvo nad kompanijom „Novosti“ - navodi naš izvor.

Više je nego izvesno da će se čitav uređivački kadar promeniti, a Manojlo Vukotić, koji je na čelu Večernjih novosti od 2000. godine, juče je odbio da govori o budućim smenama.

Takođe, ni u „Vacu“ nisu hteli ništa da komentarišu do ponedeljka. S druge strane, rok za donošenje rešenja Komisije za zaštitu konkurencije ističe 14. jula, a ta komisija bi trebalo da odredi da li će ova kompanija zbog udela vlasništva u „Novostima“ i „Politici“ doći u monopolski položaj.

E. K.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi