Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Četvrt veka jutarnjeg programa Radio-televizije Srbije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

02. 03. 2011.

Izvor: Politika

Četvrt veka jutarnjeg programa Radio-televizije Srbije

Jutarnji program RTS-a proslaviće sutra veoma značajan jubilej – četvrt veka postojanja. Prvi put u istoriji televizije balkanskog regiona, a po uzoru na svet, građani su počeli da se bude uz Jutarnji program TV Beograd 3. marta 1986. godine.

Bila je to prva takva emisija u Jugoslaviji i na Balkanu, a peta u Evropi. Jutarnji program promenio je životni ritam i onih koji su ga realizovali i onih koji su ga gledali – radnicima, đacima, penzionerima, nezaposlenima, navodi se u saopštenju medijskog javnog servisa.

Za 25 godina Jutarnjeg programa RTS-a, emitovano je skoro 9.000 emisija, kroz studio je prodefilovalo blizu 40.000 gostiju, emitovano je više od 300.000 priloga i reportaža, objavljeno više od tri miliona vesti.

Jutarnji program Televizije Beograd, realizovan po ugledu na Bi-Bi-Si, postavio je temelje svih jutarnjih emisija koje su danas neizostavne u šemama svih elektronskih medija.

U rođendanskoj emisiji (četvrtak, RTS 1, od šest do devet časova) specijalni gost biće Nemanja Ranković, Beograđanin, vršnjak ovog programa, sada potporučnik Vojske Srbije i otac tek rođenog dečaka.

O školi novinarstva Jutarnjeg programa RTS-a, mnogobrojnim akcijama i društvenoodgovornim inicijativama govoriće i nekadašnji urednici i voditelji – Spomenka Jović, Jovan Pavliček, Sergej Šestakov, Petar Lazović, Dubravka Aleksić, Žika Nikolić, Milan Nedić, Vesna Dedić i mnogi drugi.

Nataši Miljković, koja će voditi jubilarnu emisiju, pridružiće se i Dušica Spasić, Maja Nikolić i Branko Veselinović.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi