Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  "Centroproizvod" kupio "Štampu"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

04. 02. 2011.

Izvor: RTS onlajn

"Centroproizvod" kupio "Štampu"

Nemačka medijska grupacija "VAC" prodala lanac kioska u Srbiji "Štampa sistem" beogradskom preduzeću "Centroproizvod". Kupoprodajna cena ostaje poslovna tajna.



"Beogradsko preduzeće "Centroproizvod" kupilo je, od nemačke medijske grupacije "VAC", lanac kioska u Srbiji "Štampa sistem'", saopštio je VAC.

U saopštenju se navodi da je ugovor o prodaji "Štampa sistema" potpisan 2. februara u Esenu, gde je sedište kompanije "VAC" i dodaje se da je dogovoreno da kupoprodajna cena ostane poslovna tajna.

"VAC" je saopštio da je prodaja "Štampa sistema" deo strategije te kompanije da se postepeno povuče iz Srbije. Nova kompanija poslovaće pod imenom "Centro Štampa".

"Centroproizvod" je danas saopštio da je kupovina "Štampe" u skladu sa strateškim razvojnim planovima te kompanije da proširi delatnost na oblast koja ima dobar ekonomski potencijal.

Direktor "Centroproizvoda" Nemanja Popov rekao je da će posle uspostavljanja kontrole u "Štampi" odrediti ulaganja i dalje poslovne poteze ističući da je "Centroproizvod" do sada u razvoj uložio više od 30 miliona evra.

"Centroproizvod" je privatizovan 2004. godine, a kupio ga je Darko Bajčetić.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi