Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  VAC: Očekujemo preuzimanje „Novosti”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

18. 09. 2010.

Izvor: Politika

VAC: Očekujemo preuzimanje „Novosti”

Medijska grupacija VAC saopštila je juče da očekuje da će uskoro doći do preuzimanja tri društva, „Ardos holdinga d. o. o.”, „Trimaks investmentsa d. o. o.” i „Karamat holdinga ltd.”, a samim tim i većinskog dela akcija „Novosti”.

Peter Lange, zadužen od nemačke medijske grupacije za Srbiju, izjavio je, takođe, da je VAC uveren „da je po osnovu našeg drugog zahteva dobijena saglasnost Antimonopolske komisije i da je on na taj način stekao pravo da preuzme ova tri društva”.

U saopštenju se navodi i da je u četvrtak dobijena odluka nadležnog Višeg suda u Lincu da je upis VAC grupacije kao vlasnika „Ardos holdinga d. o. o.” revidiran. Tri društva drže ukupno 62,4 procenta udela u kompaniji „Novosti” AD a, kako se ističe u saopštenju, „VAC grupacija je već obavila plaćanje za ove udele”.

Mediji u Srbiji preneli su i izjavu Langea datu za nemački privredni dnevnik „Handelsblat”, u kojoj je on istakao da u Srbiji, nakon najave VAC-a da će se povući s tržišta „postoji jasna volja da se naši problemi reše”, kao i da se „klima menja”.
J.Č.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi