Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  VAC će povratiti polovinu novca?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

28. 06. 2010.

Izvor: B92

VAC će povratiti polovinu novca?

Berlin - Nemačka medijska grupa VAC moći će da spasi najviše polovinu novca od 120 miliona evra koje je uložila u Srbiji, piše "Hamburger Abendblat".


U tekstu se, takođe, navodi da VAC "prodajom (udela) u najboljem slučaju može da dobije polovinu od 120 miliona investiranih u Srbiji".

Dnevnik pominje i mogućnost da bi ovim gubitkom mogla da bude pogođena i Evropska banka za obnovu i razvoj, koja se 2008. sa sumom do 40 miliona evra uključila u poslove VAC-a u istočnoj i jugoistočnoj Evropi.

Međutim, prema pisanju tog lista, predstavnica Evropske banke za obnovu i razvoj je saopštila da ova institucija gubitke neće imati.

Banka nije želela da obrazloži zašto je to nemoguće, niti da saopšti koliku je tačno sumu uložila u aktivnosti VAC-a u Srbiji.

List podseća da je predsednik te banke Tomas Mirou, nekadašnji kandidat za gradonačelnika Hamburga (koji ima status federalne jedinice), kao socijaldemokrata, partijski prijatelj šefa VAC-a, takođe nekadašnjeg političara Boda Hombaha.

Medijska grupacija VAC kupila je više od 62 odsto deonica Večernjih novosti, koje će nakon preuzimanja prodati, potvrdio je član menadžment tima VAC-a zadužen za logistiku Peter Lange.

Lange listu Danas nije želeo da precizira kome je ta kompanija platila za preuzimanje akcija, ali je naveo da se radi o jednom srpskom poslovnom čoveku koji ima funkciju da radi kao posrednik.

On je naveo da je namera VAC-a da što pre proda sve akcije u svim kompanijama, uključujući i Štampa sistem. Govoreći o poslovnoj saradnji sa srpskim biznismenima, Lange je istakao da su prekinuti svi odnosi sa Stankom Subotićem Canetom kada je dospeo na Interpolovu crvenu listu, a na pitanje da li ta kompanija sarađuje sa Milanom Bekom nije želeo da odgovori.

Beta, Danas



Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi