Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Bajalović: VAC nema kontrolu nad "Novostima"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

29. 06. 2010.

Izvor: Pres

Bajalović: VAC nema kontrolu nad "Novostima"

Beograd - Nemački VAC preuzimanjem firme „Ardos“ nije preuzeo kontrolu nad kompanijom „Večernje novosti“, izjavila je predsednica Komisije za zaštitu konkurencije Dijana Bajalović.


Ona je objasnila da je VAC tražio dozvolu za preuzimanje sve tri firme Milana Beka, odnosno 63 odsto akcija u kompaniji „Novosti“, ali da je preuzeo samo firmu „Ardos“, koji je vlasnik oko 25 odsto akcija.

- Zahtev VAC-a se odnosio na kupovinu udela u tri kompanije, dve registrovane u Austriji i jedne na Kipru - dodala je Bajlović, napomenuvši da VAC nije postupio u skladu sa tim zahtevom, te koncentracija nije izvršena na način na koji su oni, u svom zahtevu, tražili.

- VAC je sada manjinski akcionari ukoliko bi imao nameru da kupi udeo u te dve firme, morao bi ponovo da podnosi zahtev Komisiji - kaže Bajalović.

Tanjug

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi