Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Tijanić ponovo na čelu RTS-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

30. 06. 2010.

Izvor: RTS

Tijanić ponovo na čelu RTS-a

Upravni odbor RDU Radio-televizije Srbije izabrao je danas, nakon sprovedenog konkursa, novinara Aleksandra Tijanića za generalnog direktora RTS-a. Tijaniću je to drugi mandat na čelu nacionalnog javnog medijskog servisa.



Na osnovu raspisanog javnog konkursa za izbor i imenovanje generalnog direktora RDU RTS, Upravni odbor RDU Radio-televizije Srbije na sednici održanoj 30. juna 2010. godine, razmotrio je podnete kandidature.

Upravni odbor je doneo odluku o izboru Aleksandra Tijanića za novog generalnog direktora RTS-a na period od četiri godine, sa sedam glasova "za" i dva glasa "protiv", kaže se u saopštenju Upravnog odobora RTS-a, koje je potpisao predsednik, akademik Nikša Stipčević.

Aleksandar Tijanić (61), rođen je u Đakovici. Živeo je u Podujevu i Prištini.

Studirao je žurnalistiku na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, odakle je, kao najtalentovaniji student odveden u nedeljnik NIN gde započinje profesionalnu karijeru.

Radio je kao glavni i odgovorni urednik časopisa "Intervju", a potom kao glavni i odgovorni urednik "Sportskog žurnala".

Objavljivao je političke kolumne u splitskoj "Slobodnoj Dalmaciji", zagrebačkom "Danasu", "Startu", ljubljanskoj "Mladini", sarajevskom "Oslobođenju".

Bio je direktor Televizije Politika i tvorac BK televizije.

Šest godina je na čelu Radio-televizije Srbije, koja je poslednjih 5 godina najgledanija srpska televizija.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi