Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Rekli su
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

14. 10. 2014.

Izvor: Dnevnik

Rekli su

Vučić: Pitajte čoveka iz EU o „Utisku"

Premijer Aleksandar Vučić odbacio je optužbe da je na bilo koji način odgovoran za skidanje „Utiska nedelje" s programske šeme TV B92.

-  Ćutao sam 25 dana, nisam reč izgovorio, pustio sam da govore najružnije i najlošije stvari o meni... Sad pitam i vas i Evropu ko je svojevremeno prodao B92, da li sam ga ja prodao, da li sam ja uzeo novac, u čije vreme je prodat, ko je posredovao, da li Đilas, Šaper, ne znam koja od tih agencija...? - zapitao je Vučić preksinoć na TV „Pink".

On je takođe upitao ko je kupio B92, da li je „Srbin iz SNS-a kupovao tu televiziju ili čovek iz EU". Kupio je čovek iz EU, pitajte njega da li mu se neka emisija sviđa ili ne. Da li tražite od mene da pitam nekoga da vrati tu emisiju na B92 ili da zovem one na RTS-u da je emituju da bih pokazao da imam uticaj? E, pa, neću, rekao je Vučić.

On je, na opasku voditelja da se u medijima navodi da se pitanje „Utiska nedelje" pominje u Izveštaju Evropske komisije o napretku Srbije, rekao da to nije tačno.

Bećković: Stvari otišle u lošem pravcu

Ispred TV B92, čiji menadžment je odlučio da se emisija „Utisak nedelje" ne emituje na nacionalnoj frekvenciji te TV stanice, preksinoć je održan protest pod nazivom „Utisak na otvorenom".

Voditeljka Olja Bećković je okupljenima rekla da su oni dokaz da nije uzalud radila tu emisiju 24 godine, ali i da ima utisak da je sve uzalud i da su „stvari otišle u lošem pravcu". Ovoga nikad nije bilo, ni devedesetih ocenila je Olja Bećković. 

Okupljeni su potpisivali proglas NUNS-a za slobodu medija, a predsednik tog udruženja Vukašin Obradović je rekao novinarima da je ukidanje emisije Olje Bećković jedan u nizu pritisaka na medije. Obradović je kritikovao Vladu Srbije i „sve one koji misle da je stezanje obruča u javnom mnjenju put ka Evropi", i dodao da Izveštaj EK-a pokazuje da to nije tako.

Među okupljenima su bili lideri Nove stranke i Demokratske stranke Zoran Živković i Bojan Pajtić, brojne javne ličnosti, predstavnici nevladinog sektora, a neki su nosili transparente s natpisima „Priča se da postoji i ovaj čovek" uz sliku ministra kulture Ivana Tasovca.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi