Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Oni su za vas uređivali "Blic"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

17. 09. 2014.

Autor: M. Leskovac, S. Palić Izvor: Blic

Oni su za vas uređivali "Blic"

Od juče punoletni “Blic” ugostio je, po tradiciji, ugledne ličnosti i dodelio im ulogu urednika.

 

Oni su ozbiljno shvatili zadatak i predložili važne teme.

Političku rubriku uređivao je Bojan Đurić, nekadašnji funkcioner LDP, Društvo ministar pravde Nikola Selaković, Svet ambasador Italije Đuzepe Manco, a Ekonomiju predsednik Saveta stranih investitora Frederik Koen. Teme za Hroniku predlagao je zamenik direktora policije Bogoljub Živković, kulturne strane uređivao je Dragan Nikolić, Zabavu Željko Joksimović, a Sport Jasna Šekarić.

Posle uvoda glavnog urednika Veselina Simonovića, Bojan Đurić je predložio temu koju smo odmah počeli da radimo. Palo mi je na pamet, dok sam gledao doček naših košarkaša, da pitam ministre u ulozi kog igrača zamišljaju sebe.

Jasno je ko je kapiten, a prisutni ministar je očigledno sudija, našalio se Đurić.

Ambasador Đuzepe Manco podsetio je da se u Parizu održava važan sastanak na kom se razmatra borba protiv terorizma. Bilo bi dobro objaviti i stav Vlade Srbije o borbi protiv „Islamske države“ rekao je Manco.

Rubrika Društvo je, kako je ministar Selaković primetio, najobimnija od svih, pa ne čudi što je on za nju predložio nekoliko tema od štrajka advokata, preko poplava i našeg nemara prema prirodi koja nam surovo uzvraća, do teme koja treba da da odgovor na pitanje: gde to država troši novac na potpuno nepotrebne stvari.

Frederik Koen je ponudio teme koje se tiču privrednog ambijenta.

Zamenik direktora policije voleo bi da se piše o radu običnih policajaca jer se time gradi poverenje i povećava bezbednost, a Željko Joksimović je predložio temu o životu javnih ličnosti pod neprestanim objektivom paparaca i novinara.

Bard glumišta Dragan Nikolić istakao je da bi više trebalo pisati o zaštiti autorskih prava, a Jasna Šekarić o ogromnom trudu koji svaki sportista uloži da bi došao do medalje. 

Čestitke sa raznih strana

U redakciju “Blica” stigao jeveliki broj čestitki. Između ostalih 18. rođendan čestitili su nam premijer Srbije Aleksandar Vučić, načelnik VMA general Marijan Novaković, specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević, novinska agencija Beta, Ljiljana Smajlović i Nino Brajović iz Udurženja novinara Srbije, Hotelska grupa “Budvanska rivijera”, tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević, predsednik Vrhovnog kasacionog suda i Visokog saveta sudstva Dragomir Milojević, Rukometni savez Srbije, Univerzitet za medije i komunikacije Singidunum, mobilni operater VIP, direktor Komercijalne banke Ivica Smolić, Srđan Đurić iz “Olaf & McAteer”, Stalna konferencija gradova i opština Srbije, Vladimir Božović državni sekretar MUP Srbije i brojne kompanije i poslovni partneri “Blica”.

BOJAN ĐURIĆ, osnivač NVO “Reformski savet” Za sebe kaže da je “političar u penziji”. Ne može bez društvenog angažmana pa je osnovao novu nevladinu organizaciju “Reformski savet”. (POLITIKA)

ĐUZEPE MANCO, italijanski ambasador Interese Italije u Srbiji zastupa od juna prošle godine, ali mu Balkan nije strano područje, jer je od 1995. do 1998. službovao u Tirani. U Srbiju je došao sa mesta portparola ministarstva spoljnih poslova. (SVET)

NIKOLA SELAKOVIĆ, ministar pravde Jedan od najmlađih ministara u Vladi, posvećen reformi pravosuđa. Za njegovog mandata vraćeni su notari, a u pripremi su još neki važni zakoni iz ove oblasti. (DRUŠTVO)

FREDERIK KOEN, predsednik Saveta stranih investitora Budno oko nad privrednim tokovima Srbije, posmatra, savetuje, razgovara. Važno mu je da Srbija ekonomski ide u dobrom pravcu, da se smanji defi cit i u ekonomsku utakmicu uvedu pravila igre jednaka za sve. Predsednik je IO Sosijete ženeral banke. (EKONOMIJA)

BOGOLjUB ŽIVKOVIĆ, pomoćnik direktora policije Iskusan dugogodišnji policajac sa karijerom dugom 20 godina. Nekadašnji načelnik policije u Kraljevu, danas je pomoćnik direktora Milorada Veljovića. Zakon i bezbednost građana su dva glavna principa kojima se rukovodi u svom radu. (HRONIKA)

DRAGAN NIKOLIĆ, glumački bard Legendarni Prle iz „Otpisanih“ i Flojd iz „Nacionalne klase“ jednako je šarmantan i harizmatičan danas kao i tada. U intervalu od više od 40 godina stala je prebogata glumačka karijera koja je uzor novim generacijama. (KULTURA)

ŽELjKO JOKSIMOVIĆ, kompozitor i pevač Osvajač “srebra” i “bronze” na najprestižnijem evropskom pevačkom takmičenju. Njegovo “Lane moje” pre deset godina donelo je Srbiji drugo mesto na Evrosongu, a “Nije ljubav stvar” 2012. treće. Osvajač priznanja „Prva harmonika Evrope“ 1984. godine danas je popularni kompozitor i pevač koji puni najveće dvorane. (ZABAVA)

JASNA ŠEKARIĆ, šampionka u streljaštvu Višestruka olimpijska, svetska i evropska prvakinja. Proglašena je za najboljeg strelca 20. veka. (SPORT)

Komentari (1)

ostavi komentar
sub

20.09.

2014.

anonymous [neregistrovani] u 11:58

Zna se

Zbog Blica je unistena fantatticna Politika Ekspres, a kasnije razneta najbolja stamparija na jugu Evrope. Da li ce i kada neko odgovarati zbog toga?

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi