Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  18 godina "Blica": Naš list danas uređuju ugledne javne ličnosti
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

16. 09. 2014.

Izvor: Blic

18 godina "Blica": Naš list danas uređuju ugledne javne ličnosti

Svečani i tradicionalni kolegijum integrisane redakcije, održan je u našoj redakciji povodom 18. rođendana "Blica".

Kolegijum je počeo šalom, tako što je Đuzepe Manco, ambasador Italije u Beogradu, poklonio kravatu Svetomiru Marjanoviću, kao jednom od "predsedavajućih na kolegijumu".

 

Uređivanje sutrašnjih novina počelo je od politike. Osnivač NVO "Reformski savet" Bojan Đurić predložio je da pozovemo ministre u Vladi i pitamo ih šta misle kog igrača iz košarkaške reprezentacije oni predstavljaju.

 Manco se nadovezao na Đurićev predlog, naglasivši da naši košarkaši zaslužuju veliku pažnju. Njegov predlog za strane Sveta je reportaža o 12 pripadnika Vojske Srbije koji će učestvovati u borbi protiv piraterije u međunarodnoj misiji.

Ministar pravde Nikola Selaković je u ulozi urednika Društva poručio da reforme pravosuđa neće stati, aludirajući na štrajk advokata i uvođenje javnih beležnika.

 - Štrajk advokata usmeren je protiv promena učmalog statusa advokature u našem pravosuđu. Čini se da više volimo žaborečinu u kojoj možemo da lovimo u mitnom nego promene - rekao je Selaković.

 On je dodao da bi zanimljiva tema bila gde kao država trošimo novac na potpuno nevažne stvari.

Kompozitor i pevač Željko Joksimović ozbiljno se pripremio za današnji kolegijum.

 Odmah je spremno izložio svoju temu, za koju je odgovorni urednik Svetomir Marjanović rekao da može da se nađe na naslovnoj strani.

 - Napišite molim vas jednom kako izgleda biti javna ličnost u Srbiji -rekao je Joksimović. 

Današnji urednik spoljne rubrike, ambasador Italije Đuzepe Maneo redložio je da pitamo  Vladu Srbije za mišljenje o  borbi protiv Islamske države, o čemu se danas diskutuje na međunarodnom nivou u Parizu.

Frederika Koena, predsednik Saveta stranih investitora i današnjeg urednika Ekonomije, interesovalo je kako će vlada da smanji deficit i implementirati reforme, a najviše kako da u Srbiji pravila poslovanja budu jednaka za sve. 

Bogoljub Živković, pomoćnik direktora policije i današnji urednik Hronike zamolio je da se manje piše o visokim funkcinerima u policiji a više o "običnim" policajcima, kao što su oni koji su juče uhvatili lopove koji su opljačkali zlataru na Terazijama.

Bard srpskog lumišta  Dragan Nikolić predložio je da se novine bave autorskim pravima, dodajući u svom šeretskom stilu da "nije slučajno seo pored ministra Selakovića".

 Proslavljena sportistkinja Jasna Šekarić volela bi da novinari urade priču o tome kako se dolazi do vrhunskih sportskih rezulta, jer taj put nimalo nije lak.

 Našim novinama za rođendan stigao je veliki broj čestitki i telegrama. Veroljub Stevanović, gradonačelnik Kragujevca, istakao je da smo na putu do punoletstva "poštujući principe i standarde novinarstva, ostali verni građanima u čijem ste interesu uvek pisali". Čestitka direktorki Jeleni Drakulić i glavnom uredniku Veselinu Simonoviću i pismeno je stigla od italijanskog ambasadora, a reči podrške stigle su i od Zajedno za Šumadiju.

 Rođendan su nam čestitali i kompanija VIP, predsednica Udruženja novinara Srbije Ljiljana Smajlović i generalni sekretar UNS Nino Brajović, Rukometni savez Srbije, predsednik Vrhovnog kasacionog suda i Visokog saveta sudstva Dragomir Milojević, "Providence Marketing Agency" i mnogi drugi.

Komentari (1)

ostavi komentar
uto

16.09.

2014.

anonymous [neregistrovani] u 17:26

PRVI APRIL

Nisam staromodan, ali mi ovo liči na prvoaprilsku šalu. Ne želim ni da pomislim kako je reč o sprdnji. Treba čestitati listu što se održao tiražem na srpskoj pijaci, ali njihovo "kolegisanje" može da se shvati i kao preslikavanje opšte slike stanja u zemlji - sve je dozvoljeno i pretvoreno u karikaturu. Mora se, ipak, držati mere u kojoj bar, uslovno govoreći, ozbiljni mediji, ne smeju da pređu granicu ukusa. Možda se htela novina u ponašanju, pozvane ličnostu su garanti, ali je opštio utisak kod čitaalaca sa dignitetom ostavio gorčinu. Nije za svaki list da trči pomodarski krug i ugleda se na bulevarsku štampu.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi