Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Branimir Stojanović osuđuje uklanjanje obeležja nestalim novinarima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

15. 09. 2014.

Izvor: nasagracanica.com

Branimir Stojanović osuđuje uklanjanje obeležja nestalim novinarima

Predsednik opštine Gračanica Branimir Stojanović, najoštrije je osudio uklanjanje spomen obeležja nestalim novinarima Ranku Pereniću i Đuri Slavuju u blizini Orahovca.

„Opština Gračanica i ja lično uložili smo ogromne napore da opštinskom rukovodstvo u Orahovcu i gradonačelniku lično skrenemo pažnju na važnost ovog obeležja te smo ih neposredno pred 21. avgust, kada je tabla postavljena, pozvali da prisustvuju tog dana postavljanju table. Oni se našem pozivu nisu odazvali pa je, između ostalog i njihova nezainteresovanost ohrabrila druge da ponovo uklone ovo spomen obeležje. Svojim prisustvom i podrškom koju smo dali Udruženju novinara Srbije 21. avgusta u blizini Orahovca, predstavnici opštine Gračanica pokazali su da saosećaju sa porodicama nestalih novinara ali i sa svima onima, bez obzira na nacionalnost, koji ni do danas ne znaju istinu o svojim kidnapovanim prijateljima i rođacima“, izjavio je Stojanović.

Predsednik opštine Gračanica poziva organe bezbednosti i pravosuđa na Kosovu, da pokrenu istragu koja će pokazati, između ostalog, i „spremnost kosovskog društva da poštuje demokratske vrednosti pre svega pravo na slobodu“.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi