Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Pušteni Beranci osumnjičeni za ubistvo novinara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

18. 07. 2014.

Izvor: www.mondo.rs

Pušteni Beranci osumnjičeni za ubistvo novinara

Crnogorska policija uhapsila je Vladimira Labudovića i Ivana Asanovića iz Berana zbog sumnje da su 2007. godine pokušali da ubiju novinara "Vijesti" Tufika Softića, i ubrzo ih pustila.

"Zbog krivičnog dela ubistvo u pokušaju, 1. novembra 2007. godine na štetu novinara Softića, lišeni su slobode Labudović i Asanović", precizirano je portalu Radio televizije Crne Gore iz policije dnaas po hapšenju ali su osumnjičeni za napad na novinara pušteni su na slobodu nakon saslušanja.

Kako prenose "Vijesti", nije saopšteno više detalja, a očekuje se da se u vezi sa slučajem oglasi vrhovni državni tužilac na čiji je zahtev i usledilo hapšenje.

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević je na konferenciji za novinare kazao da tužilac ne može da ukida pritvor, već da može da traži određivanje pritvora.

"U ovom slučaju tužilac je, prema mojim informacijama, iskoristio jednu od mera koja stoji na raspolaganju, a koja nije klasično određivanje pritvora. Ta lica nisu bila u bekstvu, nalazila su se na teritoriji Crne Gore. Na sednici vlade kojoj sam pruisustvovao saopšteno je da su njima oduzete lične isprave i naloženo da ne smeju da napuste teritoriju Crne Gore", rekao je Konjević.

Upitan zašto je policiji i tužilaštvu bilo potrebno sedam godina da rasvetle pokušaj ubistva Softića, ministar je odgovorio da je važno da su to završili.

"Važno je da se u ovih godinu i nešto dana koliko se intezivno radi na tom slučaju došlo u fazu kada je tužilaštvo policiji dalo nalog da se uhapse određena lica. Mislim da je to najvažnije da u jednom od slučajeva napada na novinare u Crnoj Gori uđemo u jednu novu fazu", poručio je Konjević.

Upitan da li može da potvrdi da je poznat nalogodavac, ministar je odgovorio: "Razumećete da ne želim na bilo koji način osim ovoga što sam saopštio da utičem sa detaljima".

Policija je uhapsila Labudovića i Asanovića zbog sumnje da su 1. novembra 2007. godine pokušali da ubiju novinara Softića, a hapšenje je izvedeno nakon što je tužilaštvo uspelo da dođe do svedoka koji je, pre 15-ak dana, u iskazu detaljno ispričao ko je naredio i koliko je platio da novinar bude pretučen.

Tužilac je pre desetak dana prekvalifikovao krivično delo, pa je na osnovu novog mišljenja veštaka medicinske struke utvrdio da je reč o pokušaju ubistva, a ne o teškim telesnim poveredama, kako se predmet godinama zavodio u policijskim dokumentima.

Novinara "Vijesti" i "Monitora" su, 2007. na ulazu porodične kuće, dva maskirana napadača u klasičnoj sačekuši udarali palicama po glavi, nanevši mu teške telesne povrede.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi