Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Zavadi pa vladaj
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

18. 07. 2014.

Autor: Slađanka Milošević Izvor: Danas

Zavadi pa vladaj

Sindikat pravosuđa Srbije najoštrije osuđuje način na koji Vlada Srbije brani izmene i dopune Zakona o radu napadima na plate sindikalnih lidera, umesto da građanima objasni kako se može živeti od minimalne cene radnog sata koja iznosi jedan evro, kao i kako će da prežive penzioneri sa penzijama do 20.000 dinara.

Vlada Srbije zloupotrebljava pojedine medije iznoseći podatke o plati predsednika sindikata bezobrazno pokušavajući da stvori odbojnost građana prema sindikatu, kao i da međusobno zavadi članove sindikata.

Mediji su postali oružje za kontrolu i oblikovanje mišljenja, koje je najčešće u rukama vlasti. Plata predsednika sindikata je pitanje za članstvo, jer članstvo bira, smenjuje i plaća predsednika sindikata izdvajanjem od svoje plate.

Predsednik sindikata, prema Zakonu o Agenciji za borbu protiv korupcije, nije činovnik kojeg postavlja Vlada Srbije i bira Narodna skupština, jer ne prima platu iz budžeta. Svi građani nisu članovi sindikata, ali svi građani plaćaju političare koji ne pravdaju svoja primanja na sto mesta po automatizmu, gde sami sebe postavljaju!

Zato, gospodo političari, ne skrećite pažnju bezobrazlucima, jer imate većinu u Narodnoj skupštini, pa možete da stavite u zakon i da je mleko crne boje, zar ne?!

Sindikati se, pored borbe sa svojim poslodavcima, istovremeno bore i za prostor u medijima, odnosno za pristup javnosti. Mediji bi svojim izveštavanjem trebalo da doprinesu boljem razumevanju javnosti modela sindikalnog organizovanja, delovanja, načina finansiranja, socijalnom dijalogu i oblicima pregovaranja, kao i ostalim sindikalnim aktivnostima, a ne da pomažu vlasti da vodi politiku "zavadi opljačkani i sluđeni narod", pa vladaj.

Nisu radnici i sindikati opljačkali narod, uništili banke, pravosuđe, zdravstvo, školstvo, preduzeća, privredu, ekonomiju, industriju i napravili pustoš u Srbiji, jer oni nemaju moć odlučivanja. Ovu zemlju nisu upropastili radnici i sindikati, nego politička elita. Kako vas, gospodo političari, nije sramota da vaš zakon brane poslodavci koji su najveći dužnici i čija dugovanja pretvarate u javni dug koji plaćamo svi mi građani Srbije?!

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi