Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Pretučen urednik FoNeta
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

03. 07. 2014.

Izvor: Fonet, Mondo

Pretučen urednik FoNeta

Urednik Novinske agencije FoNet Davor Pašalić (55), u noći između srede i četvrtka, oko 01:00 sat posle ponoći, teško je u dva navrata pretučen na Novom Beogradu, u blokovima 22 i 23, nedaleko od zgrade u kojoj stanuje. Pašalića, koji se pešice vraćao kući, kod Vojnomedicinskog centra presrela su trojica nepoznatih mladića i od njega zatražili novac, preteći mu da imaju pištolj.

Kada je odbio da im da novac, počeli su da ga tuku rukama i nogama i pri tome mu zadali više od 30 udaraca.

Dok su ga tukli, napadači su vikali da je ustaša i Hrvat. Kada su konačno prestali da ga udaraju i potom otišli, Pašalić je ustao sa zemlje i krenuo preko autoputa, prema zgradi u kojoj stanuje.

Usput su mu prišla dvojica starijih takođe nepoznatih mladića i počeli da se raspituju o napadu. Jedan mu je dao papirne maramice da obriše krv sa lica. Zajedno sa njim su prešli most preko autoputa.

Na drugom kraju mosta, međutim, ponovo su ga dočekala trojica napadača i opet počeli da ga tuku, uz povike "ustašo" i da imaju pištolji, dok su se dvojica starijih izmakli u stranu i sve to posmatrali.

U nekom momentu, Pašalić je uspeo da se udalji, okrvavljen je došao do stana, presvukao se, otišao u Urgentni centar, koji nije bio dežuran, pa su ga poslali na Vojnomedicinsku akademiju (VMA).

Tamo su mu sanirane teške povrede glave, posle čega je dao izjavu policijskoj patroli koja je tu bila.

Pašalić je zadobio posekotine i podlive po glavi, licu i usnoj duplji, polomljena su mu dva zuba, i ima modrice po celom telu.

Novinska agencija FoNet najoštrije osuđuje brutalni napad na Pašalića i zahteva hitnu akciju policije i tužilaštva, kako bi napadači što pre bili pronađeni i kažnjeni.

Novinska agencija FoNet očekuje da istraga najhitnije utvrdi i motive ovog bezumnog nasilja, budući da su napadači, osim pokušaja iznude novca, Pašalića najgrublje vređali i na nacionalnoj osnovi.

Novinska agencija FoNet poziva svedoke da se jave policiji i pruže potrebne informacije i traži efikasnu reakciju pravne države, kako bi se na ulicama Beograda i širom Srbije konačno stalo na put ugrožavanju prava na život, nasilju i svim vidovima netolerancije.

Odsustvo hitne reakcije policije i pravosuđa doprinelo bi širenju atmosfere straha i nesigurnosti, ne samo u medijima, nego i društvu u celini, i dodatno ohrabrilo potencijalne napadače.

Novinska agencija FoNet upozorava na kontinuitet pretnji i napada na novinare u Srbiji, koji su godinama, iz najrazličitijih razloga, izloženi brutalnom nasilju.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi